Kesoröra – god till det mesta

Throw back Thursday med kesoröra från 2013 – precis lika passande 2019!

Att höfta och improvisera är det roligaste med matlagning tycker esteten i mig. Följa recept begränsar och ett par snart utgångna kesoburkar kan resultera i en god kesoröra. Omgivningen är ofta lite skeptiska till mina experiment, men för det mest gillar dom ändå resultatet. Så även den här gången.

Denna kesoröra passande fint både den grillade kycklingen och mammas tjälknöl den där sommaren 2013. Och det som blev över rörde jag i en omelett dagen efter – mycket krämigt och gott. Ännu fler tips är att ha röran vid gratinering av kyckling och fisk där den smälter över till ett knaprigt täcke.

Kesoröra – god till det mesta

Ingredienser:

  • 250 g keso
  • 100 g fetaost (smulad)
  • 2 finhackade soltorkade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • salt och peppar (eller andra kryddor du gillar)
  • naturell yoghurt/creme fraiche för såsigare konsistens

Gör så här: Strimla de soltorkade tomaterna och blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt tills det är dags att äta.

Här på Mallis blir det ingen kesoröra idag, eftersom jag flyger hem till Sverige och Jonas förmodligen äter ute med barnen. Min egen middag intas på flygplanet och sen ska jag försöka sova. Har en tuff dag framför mig, så det gäller att ladda. Kram! /A

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras