Kul att göra i Åre på sommaren – 5 aktivitetstips

Anna Lissjanis bad holiday club are

Till skillnad mot Jorm, där det inte ens finns en mataffär, är Åre lite som ”storstadsfjällen”.

Det finns mycket kul att göra i Åre för dig som lätt blir rastlös och mycket som liknar Stockholm, fast mitt i den mäktiga fjällvärlden. Ett litet centrum fullt av märkesbutiker, restauranger, nära till tåget, där det bor en hel del kändisar, det arrangeras lopp, event och finns ett brett utbud med nöjen både vinter- och sommartid.

Jag ser Åre som ett bra 1a steg för den som vill flytta från storstan till fjällen, men behålla en del av pulsen och utan att känna sig isolerad. Sen tror (vet) jag att det finns massor att göra även i en liten by med ca 100 bofasta, men ändå. Åre har ändå sina fördelar. Under midsommarhelgen har jag och familjen fått uppleva lite av allt kul att göra i Åre på sommaren, som jag samlat ihop till dig som ska hit framöver.

Kul att göra i Åre på sommaren – 5 aktivitetstips

Anna Lissjanis bad holiday club are

1. Bowla, spela minigolf, gymma och bada på Holiday Club

Sommaren i Svenska fjällen är inte alltid att lita på, men på Holiday Club är du liksom inne och ändå ute, tack rymd och stora fönster mot fjällen. Här hittar du bowling och minigolf i anslutning till O´learys, Sveriges förmodligen härligaste SATS-gym och tempererat vatten i badet. Barnen älskar verkligen badets rutschkana och jag att sjunka ner i den varma bubbelpoolen.

Anna Lissjanis bad holiday club areJonna Lissjanis bad holiday club areAnna Lissjanis bad holiday club areJag gillar egentligen mer att bada i hav eller sjöar, men barnen får man dra härifrån.

2. Besöka Sveriges största vattenfall

Tännforsen och Sveriges största vattenfall är verkligen värt ett besök. Det ligger bara ca 20 minuters bilfärd från Åre centrum, men bara ett par 100 meter att gå från parkeringen. Vattenmassorna är otroligt mäktiga och vare sig du är medveten om det eller inte – fyller en med respekt och stor wow-faktor inför livet.

Tännforsen anna LissjanisTännforsen anna LissjanisTännforsen anna LissjanisTännforsen anna LissjanisTännforsen anna LissjanisSvårigheter och storheter ger mig alltid extra insikt över det bästa jag har.

3. Upplev kultur på Åre hembygdsgård

Kanske inte så roligt mer än på midsommar, vad vet jag? Men just den här helgen var det i alla fall festligt med midsommarstångsresning, dans, lotterier fika och ank-race.

Midsommar Åre Anna LissjanisMidsommar Åre Anna LissjanisMidsommar Åre Anna LissjanisMin traditionella midsommarklänning med grova strumpbyxor och stövlar till.

4. Vandra i fjällen, t.ex. till Blanktjärn i Vålådalens naturreservat

Milla med familj tog en tur till den berömda tjärnen Blanktjärn med korallblått vatten. Visst ser det magiskt ut? Och det finns även flera andra vackra rundor, som runt Totthummeln eller upp på Åreskutan. Rekommenderar dock att ta med dig en guide om du inte känner till rutterna.

blanktjärn

5. Cykla, paddla kanot, SUP m.m.

Ej på bild, men det finns många ställen att hyra mountainbikes, elcyklar, crosscyklar eller fatbikes för stora och små. En bit bort i byn finns en uppbygd banan med hopp och i fjället speciella turer att ta. Och om sjön lockar mer finns kajaker, SUP-brädor, kanoter m.m. att hyra.

Bild från Workout Åre 2019.

Lite av allt att kul att göra i Åre på sommaren och det finns garanterat massor av mer. Komplettera gärna om du har fler tips. Kram! /A

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras