Ny energi från utomhusdagar – helgen ur mobilen #72

Energi i kroppen och lugn inombords av att vara UTE!

Oslagbart. Och ganska tydlig röd tråd varför jag mår så bra på helger, våra semestrar och loven med barnen, då vi är ute mycket. Får du samma energi av utomhustid? Gissar det.

Förra veckan satt jag hemma och jobbade. Orkade inte med stora folkmassor, stress eller press. Sov dåligt på nätterna och var allmänt låg. Inte så konstigt och jag är beredd på att det kan vara så en tid framöver.

Som jag ser har vi en egen ”bank” där vi samlar våra guldstunder, att plocka ut ifrån när livet är tufft. Just nu har jag minus på kontot efter allt som varit, men helgen har ändå fyllt på med flera. Med ny energi, mycket p.g.a. all utomhustid under träningspass, samt ihop med barnen och vänner.

Ny energi från utomhusdagar – helgen ur mobilen #72

 • Åska och regn. Bråk blandat med skratt under vårt enda paraply i torsdags morse. Vilka skurar det var! Hos dig med?
 • Sommarfrukostar. Har helt lagt ner gröt nu. Är bara sugen på yoghurt eller kvarg med bär, frukt, nötter, frön, granola och liknande.
 • Spring och gråt i skogen. I fredags morse brast det igen. Jag har varit tyst på Instagram i över en vecka och berättade varför i en story. Om hur jag skojat att ”jag pratar BARA i podd” när Terese och jag körde igång med Rörelseglädjepodden. Nu när vi inte poddar längre..  du fattar. Saknar Terese så det gör ont, men ska såklart fortsätta att prata och med allt annat i livet, precis som jag vet att hon också vill. Och helt enormt vilken kärlek jag fick. Mängder av värmande DMs trillade in på Instagram. TACK alla underbara! ♥
 • Utomhusyoga. Fantastiskt initiativ att SATS flyttat ut sin yoga i lördags när det var så fint.
 • Kampan x 2 dagar. Både lördag och söndag. Inget stort projekt förutom viss syskonkärlek och packande, bara gå ett par 100 meter och hänga vid poolen. Och alltid träffar vi på vänner där nere. Jag föredrar att bada i hav, sjö eller tjärnar, men älskar verkligen detta avslappnade och sköna tillhåll.
 • Nachos, sushi och plåtmat. Summerar helgens mat ganska bra tillsammans med enklare luncher, glass och choklad.
 • Backintervaller. Första intervallpasset på över en vecka med förvånansvärt bra krut i benen i söndags morse. Som jag skrev på Instagram: Har du också noterat en gemensam grej för alla som ger sig ut med tanken: #springförterese? Yes, vi får extrakrafter. Inga konstigheter eftersom energi inte försvinner, den bara omvandlas. Och Terese räcker till oss alla. Min egen har pendlat upp och ner på sistone och knät knorrat som du kanske sett? Ändå har själva löpningen känts förvånadsvärt lätt och knärehab hjälpt som alltid. I morse 12 starka backintervaller, underbar känsla.

Det var min helg i korthet. Hur har din varit? Kram! /A

6 kommentarer
 1. ungefär samma, mkt ute… men jag har bara haft ett barn hemma i helgen, då sambon varit i vårt sommarhus o ett barn med där så har helgen varit utan bråk.. 🙂 O nu märks det att lilleman är stor, 9år o cyklat omkring hela helgen, varvat fotboll med dataspel o man märker att det drar att vara ute.. Själv fick jag till en lång kompispromenad på fredagsem o sen #långpassförtjockisar på lördagfm, vill göra ett marathon innan 50, 2,5år kvar o har ju två göteborgsvarv i bagaget men gått upp en del i vikt o behöver tänka om lite så nu är målet 2h långpass varje helg o jag blandar löpning med gång o tänker att jag kommer orka mer o längre vör varje vecka.. Så nu är det bara att börja fokusera på var jag vill springa ett marathon, tråkig som jag är lutar det åt min favoritstad Stockholm.. Sen har det blivit en massa jordgubbar o choklad o thai o rose..

  1. Låter en helg med härlig bladning! Och hög igenkänning på det där syskontjafset, även om dom också har massor av glädje av varandra 🙂
   Lycka till med din marathonträning. Såklart du fixar det med en långsiktig plan. Heja dig! <3

 2. Så tacksam för dina blogginlägg. Du och Terese var de enda bloggar jag följde. Så tomt nu.
  Har problem med höften til och från men extra nu efter Maran. Skulle uppskatta ett inlägg m bra styrkeövningar, strech, yoga, rimlig orsak till ond höft. Både främre typ höftböjaren och sidan, ngt invändigt muskelfäste jag upplever svårt att komma åt i styrkan. Tack snälla!

  1. Gör mig glad att du tycker det, men håller verkligen med om tomheten och saknaden av Terese. Går inte en timme utan att jag tänker på henne..

   Det ska jag absolut tänka på framöver! Kan även rekommendera de här inläggen:
   https://annalissjanis.sporthalsa.se/2018/05/11/film-bygg-starka-stabila-knan-och-hoft-med-5-enbensovningar/
   https://annalissjanis.sporthalsa.se/2017/09/29/2-rorlighetsovningar-for-hoften-i-film/
   https://annalissjanis.sporthalsa.se/2015/02/19/hello-hoft/

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras