Fredagsmys på Gärdet – 5 sommartecken i betongjungeln

Tjaaaa..

..aaatar vidare om att sommaren kommit tillbaka till Stockholm. För en vecka sen hyllade jag kylan, men sån är jag och sånt är livet – omväxlande! Och nu är det åter igen så härligt att slippa tjocka kläder och njuta av ljumma vindar mot huden.

Allt blir även så mycket enklare med barnen, som inte behöver massa vantar, mössor och självmant springer ut. Det är som att allt liv blir så mycket tydligare när sommaren kommer. Syns på ett annat sätt. Här i form av bilder från vår fredagskväll.

Fredagsmys på Gärdet – 5 sommartecken i betongjungeln

 

1. Lekande barn ute tills sent på kvällen.

Mitt mammahjärta sväller alltid lite extra av att se syskonen sams. Vilket inte är alltid, men i fredags så. Hampus, Junior och Jonna stack ut med fotbollar och körde något slags spel mot muren. Klockan var över 8 på kvällen och det var fortfarande både ljust och varmt i luften. Dom hade säkert kunnat spela halva natten, men porten låser kl 21 och jag vet att vissa grannar inte uppskattar ljudet av bollar mot asfalten. Förståligt om det är svårt att somna till dunket, men ändå – alla borde jubla när barn hellre är ute än hänger över en skärm.

2. En himmel full av luftballonger. 

Det är många som använder det vida fältet på Gärdet för att landa med luftballonger vindstilla dagar, så vi brukar se dom från balkongen. Fint och för mig – ett typiskt sommartecken.

3. Vita sneakers möter betong.

Är det något som är somrigt stilmässigt är det vita skor. Nåja, en stund är de vita i alla fall. Mina från Reebok och Juniors från Puma.

4. Glass.

Jag har inte varit sugen på länge, men igår så. Hade som tur var ett par paket med en vegansk nyhet hemma i frysen som jag pimpade med nutella. Bild från en annan kväll, men samma sorts glass. Blev alltså inga chokladbollar på chokladbollens dag, men choklad i annat format. Gott!

5. Blommor. 

Körsbärsblommorna du ser här har ramlat av, men nu har andra tagit över. Hela Stockholm är smyckat och jag kan tycka det är extra vackert i kontrast till betong. Älskar olikheter.

Du ser på mina inlägg att jag fått tillbaka sommarkänslorna igen. Har du? Vad är typiska sommartecken för dig?

KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras