10 somriga frukostförslag

Liiite varmare igen och liiite mer sug efter somriga frukostar!?

Känner du igen dig? Så är det i alla fall för mig. På vinterhalvåret äter jag helst gröt, eftersom det värmer så skönt inifrån. Det händer på sommaren också ibland, Svenska somrar är inte alltid som 2018 du vet, men hur som helst föredrar jag kalla frukostar när det är varmt ute. Är det samma sak för dig eller äter du liknande året om?

Just nu har jag även ett stort sug efter mjölk, yoghurt, keso och kvarg, vilket jag antar kan bero på extra kalciumbehov? Därför har det blivit många dagar likt skålen du ser ovan. I skrivande stund sitter jag med en yoghurt pimpad till bredden av frukt, frön, nötter, bär. Och ytterligare några somriga frukostförslag får du här:

10 frukostar /Anna Lissjanis

10 somriga frukostar

» Vattenmelon, scrambled eggs, kaffe + en skål med kvarg, jordgubbar, körsbär, frön och smet av ca 0,5 dl proteinpulver, 1 tsk kokosolja + 0,5 dl vatten som rörts ihop och toppas med 1 msk jordnötssmör.

» Äggmackor av alla de slag.

» Våfflor med grädde, keso eller kvarg och färska bär. Kokosvåfflor eller mandelvåfflor t.ex.

» Smoothie. En fräsch, bärig ”drottningssmoothie” eller grön supersmoothie förslagsvis.

» Ägg, frukt och grönsaksfrukost. Äggröra, stekt ägg eller kokt och säsongens gröna, som den på bilden från Grekland.

» Chocolate Peanut Banana Ice Creame.

» Grekisk yoghurt med honung och valnötter.

» Bär- och proteinrik frukostglass med nötter och frön.

»  Bananpannkaka.

» Chiapudding med bär i botten, toppad av kokoschips.

Sen är det ju ofta inte vad vi äter som gör det somrigt, utan vad vi har utanför fönstret – eller ännu hellre om vi kan sitta ute och äta. Det längtar jag efter massor just nu, men varmt och grönt här i Stockholm ger också feeling. Godmorgon goding, hoppas du får en härlig helg! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras