Känslolista just nu

Läget annars då?

Nu är det sådär mycket igen, som du märker på att jag skriver om specifika ämnen. Ofta ytliga. Hur du kan träna överkroppen i ett utegym, recept på fattiga riddare, om jobbet, Gröna Lundmatsedel…  men väldigt lite om livet och känslorna för stunden. En djupare måndagslista känns passande för att ge dig en statusuppdatering, en känslolista. Och kanske för tänka till över hur du själv mår gällande följande punkter?

Känslolista just nu

» Mår på insidan. Bra ändå. Tror jag. För en utomstående ser det kanske ut som att jag skulle springa in i väggen när som helst? Men jag har lärt mig fokusera på en sak i taget, att pausa med det som ger mig energi och så har jag otroligt mycket roligt på g. Och får en massa glädje av barnen och vänner. Precis som av träningen får jag även kickar av att förverkliga jobbidéer, av samarbeten och event. Att vara kreativ och se saker och ting utvecklas är behov jag alltid kommer att ha.

Samtidigt är jag extremt beroende av sömn och försöker hålla min prestationspress på en rimlig nivå. Utvilad har jag inga problem med den, men på kvällarna kan det hända att lätt ångest kryper sig på. Och jag vet det så väl, att den jag är och det jag gör är mer än tillräckligt, men behöver släppa allt och sova för att inse det. Min självkänsla har alltid varit lite svajig, men jag känner mig själv vid det här laget. Vet vad som hjälper och det slår sällan fel – dagen efter vaknar jag och undrar hur jag ens kunnat känna som jag gjorde kvällen innan. Märkligt. Någon som känner igen sig?

» Sover. Som en stock. Somnar strax efter kl 22 och vaknar oftast av mig själv, före klockan ringer. Så här har det inte alltid varit, speciellt inte under perioder då jag haft mycket att göra. Det är ändå något positivt, att sömnen är lugn trots många bollar i luften.

» Mår fysiskt. Jamen helt ok, förutom lite mensvärk just nu. Det är för övrigt ett positivt tecken, att min mens kommer regelbundet varje månad, även i en stressig period. Och jag har inte slagit några PBn på sistone, men det är inte heller något jag kämpat mot. Jag har inga skador eller smärtor i kroppen och behåller mina vikter vid styrketräningen. Jag klarar lika många chins, dips etc. och springer utan känningar i knäna som förr. Tror all rörlighetsträning jag lagt in i mina pass hjälper mycket, samt att jag tränar så varierat och anpassar efter dagsform.

Är nöjd som jag är just nu, eftersom jag har många andra spännande saker på gång i livet. Men jag kommer garanterat söka mig mot något nytt träningsmål snart. Känner mig själv och min längtan efter utmaningar.

 

» Känner. Väldigt mycket. Hela tiden. Jag är en typisk känslomänniska som får en direkt bekräftelse i magen om något eller någon är positivt eller inte. Den här våren har varit minst sagt upp-och-ner på flera punkter. Utåt sett stabilt, men alla stora beslut över jobb och annat har varit kämpigt. Att ha landat ett beslut gällande jobbet känns lugnt, även om den stora bloggflytten fortfarande ger lätt oro i maggropen. Du får gärna hjälpa mig att tycka till om min nya portal!

» Ser fram emot.
– Ett kul event i morgon.En sportmodeplåtning med SportHälsa på onsdag.
– En annan plåtning för mina egna kanaler nästa vecka.
– Gillmiddag hos Milla m.fam, förhoppningsvis på söndag om vi får ihop det.
– Ett spännande samarbete med Terese och Rörelseglädjepodden.
– Workout Åre. Det närmar sig nu..
– Midsommar med Frisk och Stark Familj i Åre.
– Sommaren! Jorm. Åland? Oklart.

» Rädslor. Mest för tiden. Att den går för fort. Känns som att barnen växer ifrån mig och att jag ibland tar dumma omvägar för att hinna ikapp. ”Om jag gör det här nu så kan vi få mer ledig tid ihop sen”. Jag tror mig ha en släng av den berömda 40-årskrisen, för jag har nog aldrig känt mig så otålig. Vill förändra det mesta, liksom för att se mer av livet. Även flera älskade personer i min närhet får mig att inse hur skört livet är. Det gör mig ännu mer stressad över att jag måste ta tillvara på det maximalt.

» Kärlek. Närmast för min familj. Jante är ganska hårt inpräntat i mig från min uppväxt, men jag är ta mig tusan så förbaskat lycklig och STOLT över mina barn. Gnälliga och trotsiga som alla andra många gånger, men utan sina föräldrar i närheten väldigt omtänksamma och positiva. Även mina föräldrar, syskon och systerbarn är jag otroligt tacksam för. Visst, jag har vänner som jag pratar djupare ämnen tillsammans med (även dom måste med på kärlekslistan), men jag har ändå speciella band till mina släktingar.

Igår var vi bjudna på kalas hos världens bästa kusin Ella som fyllde 4 år. Självsäkra, roliga och goa Ella som jag tycker så mycket om. Temat på festen var My Little Pony och Jonna hade med en liten låda från sina egna att ge bort. Förutom ett stort nät av trygghet och kärlek är det grymt med syskon och kusiner att ärva av. Syster Mia fick även utvalda träningskläder från mig som jag inte hade mage att sälja på loppis i lördags.

Hur känner du för punkterna i listan? Eller framför allt – hur mår du just nu? Ibland bra att stanna upp och reflektera. Klistra gärna in en länk om du också bloggar om din känslolista eller skriv i en kommentar. Kram! ♥ /A

2 kommentarer
  1. Hand upp på sömnen – jag går alltid först hem fr festen för jag behöver sova. Har alltid haft stort behov av sammanhållen och kvalitativ sömn vilket inte alltid är det lättaste som småbarnsförälder…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras