Roligast på Gröna Lund för olika åldrar

En ledig dag mitt i veckan öppnade upp för ett besök på Gröna Lund.

Vi var aldrig där förra året och Junior och Jonna längtade. Själv är jag inget större fan av att trängseln, bullret och att stå i kö, men vad gör man inte för sina käraste? Jag älskar ju ändå familjeutflykter, att se (och därmed känna) barnens lycka. Och vissa karuseller är även riktigt kul för vuxna barn.

Det var 1a maj och Hugo hade fotbollsträning, Hampus skulle träffa några kompisar, men granntjejen Nike följde också med oss dit. Vet inte hur länge Grönan haft öppet, men det kändes som mindre folk än vanligt. Kanske även för att vädret var lite svajigt, men vi slapp i alla fall regn.

karusell gröna lund

Planeringen av Gröna Lund är så smart, har du tänkt på det om du varit där? Att det första man möter är karuseller för mindre barn (och skraja stora). Där är det också lite lugnare med folk och lagom att stanna med småttingarna. Eller för att successivt vänja sig vid att släppa kontrollen och fara runt. Vi började med kaffekopparna som jag tycker är härliga. Det gjorde barnen med.

Sen köade vi säkert en halvtimme för att åka Vilda Musen. Inte kul när det går bort så mycket tid på att vänta tyckte vi alla, men ändå värt ett åk i alla fall. Helt sjukt vad vi skrek och skrattade, jag förmodligen högst av alla. Och efter det var jag igång. Har blivit mer åkrädd med åren, men det går snabbt att få tillbaka modet och suget efter mer. Du vet en liknande kick som efter alla andra storslagna upplevelser, som efter ett lopp, föda barn, klara körkortsuppkörningen… Jag ville vidare till Flygande Mattan med mera, men Jonna och Nike ville hellre gå i Lustiga Huset och Junior Spökhuset.

Ett måste på Gröna Lund är också sockervadd om du frågar dom här två. Nöjda och glada ända tills Jonna tappade en bit.

Junior skrattade (skade)gott, typsik syskonkärlek, medan Jonna var nära till tårar. Tur Nike var med och räddade upp situationen med att bjuda på lite av sin sockervadd.

Roligast på Gröna Lund för olika åldrar

  • Jonna 7 år: Vilda Musen
  • Junior 7 år: Spökhuset
  • Nike 9 år: Vilda Musen
  • Anna 40 år: Kaffekopparna (och Flygande Mattan om jag går på tidigare upplevelser)
  • Jonas 44 år: Lotterier och spel

Hampus 11 år gillar nya Snake bäst och Hugo 13 år – ingenting. Tror honom inte, men det var vad han sa när jag frågade i alla fall. Och som små älskade dom nyckelpigan och att bara leka för sig själva i Pettson och Findus värld.

 

Man blir trött men glad av att gå på Grönan. Och kepsen som många frågat om är från HM. Suverän att dölja mitt flottiga hår som inte blivit tvättat på 5 dagar, men inte helt praktisk att åka karuseller med. Jag fick hålla i hatten så att säga.

Nästa gång: vill jag prova slänggungan, den ser riktigt härlig ut. Någon större bergochdalbana vore också kul, men tills dess får livets duga. Går jäkligt mycket upp och ner där också.

Har du fler roligheter att rekommendera på Gröna Lund? Som du själv gillar, barn eller äldre. Skriv gärna om du vill komplettera min ”guide” till övriga läsare. KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras