Stel av stillasittande? 3 sköna rörlighetsövningar

Är du också stel efter bilåkning eller annat stillasittande?

Heldagsfärden mellan Jorm och Stockholm i söndags var ingen hit för min kropp. Jag kände mig som 100 år på måndag morgon och speciellt baksida lår stramade. Men rörlighetsövningar på gymmet mjukade upp det värsta, en skön sekvens du ser i den här Instagramposten. Bilderna tog jag däremot senare, ute med barnen i parken. Det ser ju så mycket härligare ut i solen och ÄR det också. Fantastiskt att gå från snö till grönt gräs och sommarvärme på bara en dag.

Jag känner snabbt när jag inte yogat på länge, men det krävs ju inte ett instruktörslett pass för att bli kvitt stelheter. Du som läst bloggen ett tag vet att jag älskar att blanda in rörlighetsövningar i min styrketräning och även enstaka moves då och då gör stor skillnad.

3 sköna rörlighetsövningar

1. Stretch för baksida lår (bild ovan). Sträck ut främre benet och fäll i höften med överkroppen över benet.

2. Djupt utfall med bröststräck. Ta ett långt kliv, sätt ev. i knät på bakre benet för bättre balans och skjut fram höften. Sträck upp armarna och ta tag om armbågarna för extra stretch i bröst och axlar.

3. Trasdockan. Håll raka ben och häng ner med överkroppen. Om du kan och vill – ställ dig i handflatorna för en djupare stretch.

Vill du har fler förslag på rörlighetsövningar där jag visar dig i filmformat? Se nedan.

Tillbaka i stan innebär även mer stillasittande vid datorn för min del, men jag fortsätter lägga in övningar som de här i passen och att gå på yoga. Ser fram emot att komma tillbaka till det och andra rutiner igen. Kram! /A

Rörlighetsträning i film

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras