Frihetskänslor och FART – årets skotertur till Klumpliklumpen

Frihetskänslor och FART!

Du vet, det som gör dig extra levande. Jag skriver mycket om rörelsefriheten min träning ger mig, men de kittlande känslorna går ju även att få på andra sätt. Ett är skoter. Jag har åkt, tolkat bakom på skidor och kört skoter ända sen jag var liten. Det är lika självklart som att lära sig cykla här i Jorm och även om jag oftast väljer att ta mig fram för egen maskin är det kul med ytterliga hästkrafter ibland.

En kul tradition varje påsk är att åka skoter upp till toppen av Klumpliklumpen. Som tur var gjorde vi den redan i början av veckan, då det fortfarande var minusgrader på natten och knallhårda spår. Annars brukar det vara en utmaning sista biten upp där det är extremt brant och där stenar tinat fram. I måndags var det inga problem däremot.

Det här var även platsen där jag och Jonas förlovade oss för en härran massa år sen. Kanske 15? Ytterligare något som gör det till en betydelsefull plats som du förstår.

Det finns en liten stuga på toppen med kamin och sovbänkar. Där kunde man tidigare övernatta, men nu har dörren blåst bort så det funkar tyvärr inte längre.

Om du också tröttnat på vanliga Instagramposer kan du alltid krama ett stenrös.

Helt sjukt vacker utsikt. Man ser ända bort till Norge när det är så klart väder som den här.

 

 

Att ta sig upp till en vidunderlig utsikt ger också mäktiga frihetskänslor.

Lika stor kram som på bilden och glad påsk igen! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras