Rödkålssallad med vinegrette och valnötter

 

 

Hej bästa du!

Min kära syster gjorde en så god rödkålssallad tidigare i veckan, som jag rekommenderar vidare till dig. Hon har fått dille på rödkål i olika former, bland annat den här salladen med vinegrette och valnötter. Föreställ dig hur syrligt möter sötma från honung, nötighet och krisp från kålen. Supergott och vackert på påskbordet eller när som helst.

Rödkålssallad med vinegrette och valnötter

Ingredienser:

  • 500 g rödkål
  • 3 msk balsamico
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2-3 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda eller örtsalt
  • 1 äpple
  • 1 dl valnötskärnor
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Strimla först rödkålen tunt.
  2. Blanda ihop balsamico, balsamvinäger, honung, olja och kryddor.
  3. Skala, kärna ur och tärna eller riv äpplet.
  4. Blanda rödkål, äpple och dressing. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela valnötterna över salladen.

Visst är denna rödkålssallad dekorativ? Och passar till det mesta.

Vi åt vår rödkålssallad ihop med mammas röding (!!), mandelpotatis och gräddsås. En riktig hit.

Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras