Fantastisk vårvinter i Jorm – ”förpåsk” i bilder

Att backa ett steg – eller hoppa – och få distans.

Det är nyttigt ibland, för att se det du har. Och du märker det kanske på mina långa, filosofiska texter på Instagram – att det ger rymt åt tankarna. Hemma i stan bland alla tider att passa, jobb, läxor och tvätthögar blir hjärna liksom trång. Jag kan inte tänka klart. Ungefär som att springa mot närmaste vägskylt med skygglappar. Det som är absolut viktigast är för stort för synfältet då.

Här ser jag allt det jag vill ha i livet, men så är ju även omständigheterna extra fina. Att ha sina nära och kära omkring sig. På sin pärla på Jorden. Vårvinter i fjällvärlden är magisk och de första dagarna här i Jorm har skämt bort oss med sol, blå himmel och helt vindstilla.

Tidigare år har barnen haft påsklov efter själva högtidsdagarna, men nu är det tvärtom, varför jag kallar det ”förpåsk”. Samma strålande omständigheter som jag förknippar med påsk, men några dagar tidigare. Här tar jag med dig till gårdagen nere vid sjön, i bilder.

Fantastisk vårvinter i Jorm – ”förpåsk” i bilder

 

 

 

Det här är vårvinter och påsk för mig. Och förutom en riktig pangdag vädermässigt var det pappas födelsedag. Min käre far som jag fått både ögonfärg, temperament, kroppsform, rörelseglädje, mat-och-sovklocka och rastlöshet av. ”Jae, näe..” säger han alltid när vi suttit för länge. Som i att ”ja, det här var bra, men nu är det dags att göra nytta”. På gott och ont ibland, men det tar oss i alla fall framåt. Med en hel del slit, men mest mot nya upplevelser och livsnjuteri.

Hoppas du också haft en riktigt härlig helg, full av det och de du gillar. Skickar min störta kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras