FILM: Hemmagympapass med Jonna

Märkligt att tröskeln kan vara så hög när det egentligen inte finns någon.

Ja, du förstår kanske att jag snackar hemmaträning? Där du inte ens behöver kliva ut genom dörren och kan få precis lika bra träning som på gymmet. Samtidigt förstår jag mig själv och dig som också tycker det är svårt, eftersom hemmet är så förknippat med annat. Där finns ju tusen andra saker att göra, plus en (förhoppningsvis) inbygd känsla av att ”här är en plats för återhämtning”. Kura i soffan, äta mat, sova. Ändå är det så härligt att bjuda in lite energi. Och med inspirerande sällskap suddas alla trösklar ut.

Jonna visar precis hur enkelt det kan vara. Och flera av er som följer mig på Instagram skrev om er hemmaträning, vilket var väldigt kul att höra. Flera hade inrett en del av hemmet till träningsplats vilket är smart, men det går inte riktigt hos oss. Vi bor så trångt att hela lägenheten fick bli gymnastiksal till Jonnas hemmagympapass. Hon hade missat sin träning med GT Vikingarna och valde övningar att köra hemma istället. Så här blev det. Ett kreativt och kul pass som kanske kan vara något att prova i helgen eller under påsken?

Hemmagympapass med Jonna

› Uppvärmning: Inte-nudda-golv

› Följa Jonna:

  1. Björngång
  2. Spring med höga knän
  3. Björngång baklänges
  4. Saxhopp
  5. Krabbgång
  6. Kålmasken

› Bakåtkullerbyttor, vilket är snällare mot huvudet på hårt underlag

› Handtående mot vägg, sparka upp eller stå åt andra hållet och klättra med fötterna på väggen

Önskar dig en fantastisk fredag. Kram! /A

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras