10 årig bröllopsdag – hur håller man ihop?

Vi firar 10 årig bröllopsdag idag.

Eller firar och firar, det är i alla fall 10 år sen den magiska dagen i Jorm. En långfredag med strålande vårvinterväder som du ser på bilderna. För dig som nyligen börjat läsa bloggen eller missat sist jag skrev, återger jag vår bröllopsdag från 2009. En av mitt livs lyckligaste dagar, helt perfekt enligt hur jag och Jonas ville ha det, tillsammans med våra närmaste och två barn.

Redan i början av vår relation pratade vi om önskan att bli föräldrar och Jonas var ivrigast. En av de saker som fick mig att falla för honom eftersom det även var min största dröm – ett liv med barn. Sen var kanske inte fyra stycken planen från början. Det blir inte mycket tid över för oss själva som du förstår, men nu vill jag inte för något i världen ha det på något annat sätt. Vi har blivit så otroligt rika. På skratt och kärlek, genom personer som är en del av oss båda.

Här gör jag en återblick på bröllopet i bilder, med några tankar bakom. Bilder med personer som betyder mycket för mig och Jonas, men där somliga inte lever idag. Därför känns det viktigt att bevara dem i bloggen som inte föddes förrän senare samma år.

Vår bröllopsdag i Jorm 10 april 2009

Lissjanis brollop

På långfredagen 10 april 2009 gifte vi oss, jag och Jonas. Ingen av oss hade drömt om något stort pampigt utan ville istället ha det så avslappnat och personligt som möjligt. En fest för vår närmaste familj och våra vänner som speglade vårt gemensamma sportiga intresse. Med fokus på kärleken och glädjen i en vacker miljö där alla skulle känna sig bekväma, utan frack.

Bra att välja en ”lång” dag som långfredag för fest tänkte vi och hade även vädergudarna på vår sida. Påsken är den bästa tiden i fjällen tycker jag, med snö, sol, skoter- och skidåkning, temat var avslappnat after ski. En underbar dag på alla sätt. Gnistrande skare, vårsol, och alla våra närmaste vänner och släktingar var samlade för pimpeltävling, skoteråkning och korvgrillning på sjön under dagen.

Minns att jag var rörd bara av tanken på att alla rest den långa vägen för att fira oss. Även om vi inte ville ha något stort bröllop blev det så verkligt när dagen var kommen – hur stark kärlek vi kände för varandra, men även för de som står oss nära.
Lennart & Kerstin Jonassonhugo_brollopHugo var fyra år och Hampus två. Älskade tonåringar idag.isen_brollop

På kvällen vigsel i ett litet kapell i anslutning till Korpens Öga, granngården med hotell, restaurang och ridning på islandshästar. Vår vän och företagskollega Sofia Grenevall sjöng så vackert, bl.a. en Kent-låt, och efteråt hade vi after ski-fest med valfri klädsel kvällen lång.

Jonas mamma Lena och pappa Ulf. Tråkigt nog finns inte Ulf med oss idag.Siri och Annika JonassonMin fina farmor Siri, faster Annika och kusin Johanna. Även min farmor är i himlen hos våra änglabarn och övriga nu.brollopsfoto_familj2JPGSofia Grenevall /annalissjanis.se

 

Elin och Ola som driver Rid i Jorm/Korpens Öga, hade fått fria händer med det mesta. Som mat och dukning, med viss hjälp av mina föräldrar och min vän Katarina (Kattis) som var toastmaster. En fantastisk buffé med jämtländska specialitéer stod uppdukad som alla fick äta så mycket de orkade av. Både jag och Jonas är tränande gourmander och på vår fest skulle ingen gå hungrig.

Korpens Öga, bröllop Anna LissjanisBröllopstårta, Anna LissjanisBröllopstårta, Anna & Jonas Lissjanismata_brollopstarta

Sen dans och bröllopstårta som en tjej i trakten bakat. En läckerhet med nougat- och hallonmousse i fyllningen, samt marsipan täckt av vit choklad. Så fantastiskt gott alltihop. Så fantastiskt stort. En dag full av kärlek, skratt och tårar vid vackra tal. Minnen för livet ♥

Bröpplopsdag 2019 – hur håller man ihop?

Åren har rusat fram. Vi har hunnit flytta 2 gånger, fått 2 barn till, bytt jobb minst lika många gånger, gått igenom tuffare och mer harmoniska perioder. Hela tiden med fokus på barnen. I helgen åkte Jonas runt med både Hugo, Hampus och Junior på totalt 7 fotbollsmatcher. Den här veckan är han i Italien med jobbet och jag kör hela hemmaracet. Vi går om varandra och hinner knappt prata om annat än det praktiska, men vet ändå var vi har varandra. Mäter inte varandras insatser i millimeter och är aldrig svartsjuka, men vet att båda gör sitt bästa för familjens och vår skull.

Nja. Jag har inga direkta visdomsord att ge dig om ”hur man håller ihop i 10 år på bästa sätt”. Jag tror mycket handlar om att först träffa sin kärlek, att vilja och våga satsa. Som med mycket annat här i livet – träning, karriär och andra drömmar – elden brinner om du matar den. Sen ÄR det otroligt tufft och svårt när tid och energi inte räcker till, men mycket handlar om att skapa förutsättningar. Och som jag skrivit om tidigare – skapa gemensamma projekt.

För oss blir det inte mycket till firande idag, i varsitt land, men jag ser fram emot desto mer när vi reser till Jorm till helgen. Till platsen där vi både förlovade oss och gifte oss, så vad kan passa bättre? Fortsättning följer.

Kram och kärlek! ♥ /A

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras