Ännu en intervju om ortorexi och samlade länkar

Äsch!

Har sagt det förr och säger det igen, att jag är så trött på ortorexi. För att jag som frisk ser allt det positiva med träning och själv är inne i en riktigt rolig träningsperiod. Och för att diagnosen ortorexi känns så generell, medan alla psykiska sjukdomar är så individuella. För mig var det var så många andra faktorer än hög träningsdos och bristfällig kost som fick mig att må dåligt. Du som haft småbarn vet hur slitigt det är, även om det såklart även är helt fantastiskt med all kärlek till de små liven. Jag hade fyra små, plus försökte bygga upp ett eget företag. Bara det säger mycket om möjligheterna till återhämtning, men såklart att träningen och kosten påverkade mig.

Och nästan dagligen möter jag tjejer (mest) på gymmet som inte ser ut att må bra. Deras livssituation har jag ingen aning om och jag vet att utsidan inte säger allt, men efter tiden då jag själv var sjuk känner jag igen den tomma blicken och beteendet. De lätta övningarna p.g.a. kraftlöshet, ett sammanbitet och håglöst stirr, minimalt med kroppsfett. Och det gör att jag mer än gärna delar med mig av min historia, i hoppet om att kunna hjälpa någon, trots att jag får fortsätta som ansiktet utåt för den tråkiga sjukdomen.

Min vän och branschkollega Madeleine Rybeck gör regelbundna intervjuer med olika träningspersoner på sin sajt. Nu var det min tur, om ortorexi.

”Att vara ortorektiker och jobba med träning känns som en väldigt svår balansgång. Upplevde du det som extra svårt att bli frisk i och med att träningen var en så enormt stor del av ditt liv och inget som egentligen gick att stänga av?”

Läs hela intervjun här och fler inlägg på ämnet hittar du nedan. Stor kram! /A

Blogginlägg om ortorexi

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras