Övningen spindeln – kul helgutmaning från Jonna

Lekfullheten!

Så lätt att tappa bort bland vuxenvärldens ”viktigheter”. Eller så orkar vi inte efter långa arbetsdagar och med huvudet fullt av to do´s. Jag känner själv det under veckorna, att jag inte alls har samma energi att leka med barnen. Men visst är det något som händer när vi skalar av alla lager av trötthet, stress och allvarlighet? Visst hoppar det till i bröstet när ditt inre barn får komma fram en sväng?

Det är vad jag älskar med att uppleva och prova nya saker, både i allmänhet, vid träningen och ihop med familjen. Att precis som när jag var liten testa och få det där ”wowet” av att lära mig. Det jag ser barnen göra hela tiden, men som för oss vuxna kan vara lättare att få in under lediga dagar.

Övningen spindeln – kul helgutmaning från Jonna

Inför helgen vill jag ge dig och dina vänner en rolig utmaning Jonna och tjejerna gjorde på gymnastikträningen i måndags. Övningen spindeln, som förutom kulfaktorn både tränar din balans och styrka i triceps, bröst, axlar och core. Fungerar även som en bra övning för dig som vill lära dig stå på händer, då den ökar din rörlighet och styrka i handled och underarmar.

 Spindeln – gör så här:

  1. Sätt dig i huk och placera händerna framför dig med ca 20 centimeter mellan.
  2. Böj armarna något och lägg över tyngdpunkten på armarna genom att placera armbågarna mot insidan av knäväcken.
  3. Lyft upp fötterna från denna position så att du balanserar på armarna.

En övning som är kul att göra för hela familjen. Du ser Jonas till höger på bilden, som får kämpa p.g.a. ålderdomens stelheter. Alltså ingen övning där du måste ha en massa muskler och där alla åldrar är på samma nivå. Ja, alltså om personerna inte tränat gymnastik eller yoga vill säga, som ger ett försprång.

Kram och hoppas du får en riktigt härlig helg! /A

1 kommentar
  1. Den övningen brukar vi också köra på våra parkourpass (för barn). När man fixar spindeln kan man sätta i huvudet och försöka trycka sig upp till huvudstående. Och från huvudstående till handstående om man är stark…

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras