YinYoga, hemmaspa och annat från helgen ur mobilen #69

 

 

Måndag kompis!

Och jag ska fatta mig kort den här gången. I skrivandes stund (söndag kväll) känner jag mig i alla fall påfylld efter helgen, med energi från både familjen, allt gott vi ätit, hemmapyssel, lugn- och fartfylld träning. Men det känns även fint att ha en ny jobbvecka framför mig. Spännande möten, att beta av arbetsuppgifter, träffa kollegor och njuta av tystnaden på hemmakontoret andra dagar. Dessutom en road trip nästa helg som får hjärtat att ta små glädjeskutt av tanken, men först – här tar jag med dig till min helg..

YinYoga, hemmaspa och annat från helgen ur mobilen #69

  • Styrketräningen går bra. Månaderna med längdskidåkning har gjort mig uthållig och jag är glad att jag inte heller tappat styrkan på vägen. Att vila från löpning har också fått musklerna att växa? Eller är det bara att jag blivit lite mjukare i konturerna, men jag gillar det i alla fall.
  • Goda ätbarheter. Vardag som helg egentligen, för en som älskar allt från typiska ”hälsofrukostar” till sushi, glass och choklad. Det blir liksom fest hela tiden då.
  • Löpningen går tungt. Se punkt 1. Jag har inte vägt mig på… vet inte, men känner att kroppen är tyngre. Eller är det mest flåset jag tappat, för det ÄR en jäkla skillnad att springa än åka med jämn puls på skidor. Fick i alla fall in mina 2 rundor förra veckan och börjar hitta tjusningen igen. Ett steg i taget.
  • Fotbollslördag. Som vanligt. Den här helgen både för Hugo, Hampus och Junior samtidigt.
  • YinYoga. Jag hoppade min traditionella lördagsyoga och cyklade med Junior till fotbollsträningen istället, men hittade ett passande pass lite senare på dagen. ”Yin Release” på SATS Odenplan, precis mittemot Itamae Sushi. Slog alltså flera flugor (eller fiskar) i en smäll med ett avkopplande pass följt av shake mushi-shopping. YinYoga är extra lugnt, vilket var precis vad jag behövde för dagen (bild från annat pass). Läser på SATS hemsida: ”Yin Release erbjuder vila och avkoppling för musklerna, nervsystemet, bindväv och sinnet”. Rekommenderas att prova om du får chansen. Jag halvsov mig igenom passet samtidigt som spänningarna släppte, underbart skönt!
  • Söndagsspa. Söndag morgon sov alla ut, jag sprang veckans andra runda och sen pulade vi mest på här hemma. Alla duschade, gjorde läxor/jobb, jag klippte Jonnas lugg, färgade mina ögonbryn (in action på översta bilden), Jonas storhandlade, jag bakade fröknäcke (recept här) och vi trotsade survädret med en sväng till närmaste parken. Skönt avslut på veckan.

Det var min helg i stort. Hur har din varit? Som vanligt blir jag glad om du skriver och berättar. Det är alltid lika intressant att höra.

Önskar dig din bästa start på veckan nu. Kram! /A

4 kommentarer
  1. Jag tränade, sprang min rehabstund och sen styrketräning ben, bakade muffins på lördagen. Söndagen bestod i att arbeta övertid och dammsuga och torka ur bilen. Inne i en svacka med styrketräningen. Ska klura på hur jag ska träna för att träna lite annorlunda. Umgåtts med min älskade särbo och skypat med min dotter. En lagom helg helt enkelt.

    1. Ann-Marie – låter som du fått mycket gjort ändå, haft mysig tid med dina nära och svacka eller inte – ändå lite styrketräning. Hoppas den här veckan blir fin också!

  2. Jag var i Åre med min man och 2 vänner. Barnen fick stanna hemma denna gången. Otroligt lyxigt med några ”vuxendagar”, skidåkning, frisk luft och god mat på trevliga restauranger! Det här kan jag leva på länge😊

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras