Mjukstart och utflykt – helgen ur mobilen #68

Måndag bästa du!

Hur mår du? Och hur har din helg varit? Om inte i en kommentar, svara inombords. Sen är ju måndagar speciellt bra att ta första steget mot en förändring om något skaver. Eller njuta av ditt nuläge och låta dagarna rulla på ett tag om du är nöjd. Sen tror jag de flesta av oss börjar längta efter något nytt, i alla fall funkar jag så. Det kan liksom inte vara bekvämt för länge, då ser jag fram emot nya utmaningar och äventyr.

Just nu är det mest på jobbfronten det händer saker, medan träningen rullar på enligt gamla rutiner. Tillbaka i stan, tillbaka på gymmet med tyngre styrketräning och gruppträningsyoga igen. Även löpningen har jag kickat igång lite lugnt. Ja, här berättar jag mer.

Mjukstart – helgen ur mobilen #68

  • Mjukstartat löpningen med två lugna pass under veckan. Ett varv i Lill-Jansskogen i tisdags och korta varvet runt Djurgårdskanalen i fredags. Det ÄR jobbigt att komma tillbaka efter en lång tid på skidor, där man inte bär upp sin kroppsvikt och får samma stötar som vid löpning. Men att gå ut med tanken att ta det lugnt brukar funka för mig. Mer om att hitta lättheten i löpningen här.
  • Fetfredag istället för fettisdag. I tisdags blev vi bjudna på middag av mina föräldrar som var barnvakter hemma hos syrran. Mammas gudomliga kyckling med andra godsaker till efterrätt, så vi sparade semlor till i fredags. Har det blivit någon/några för dig i år?
  • Fotbollslördag. Alla 3 grabbarna hade fotbollsträning/match på lördagen, så som vanligt blev det ett pusslande när Jonas också jobbade lite. Tur att vi har ett bra nätverkande med andra föräldrar i lagen och de stora kan ofta ta sig själv till/från träningarna.
  • Yoga på gruppträningsklass för första gången på ett par veckor. Att köra hemma och i stugan när vi var i Sälen funkade, men det blir aldrig lika avkopplande och jag har sällan tålamod för längre pass. Så lyxigt att bara gå in i mig själv, lyssna och följa instruktörens ord. Och kroppen behövde det. Fortfarande stel efter Nattvasan och träningsvärk när jag är tillbaka bland vikterna igen.
  • Parkhäng med mina 3 yngsta. Det har regnat endel, men är ändå så ofantligt mycket ljusare ute. Härligt! Vi gick till Tessinparken, spelade basket och klättrade i hinderbanan.
  • Sushi så klart. Ja, du känner väl mig vid det här laget? Jag och Jonas åt shake mushi, barnen cheeseburgare. Skönt att vila även från matlagningen på lördagar.
  • Mellomys. I år var det verkligen ett par starka bidrag som jag gillar. John såklart, tippad vinnare från första lyssningen, liksom ”Hello”. Går inte att låta bli att stampa..
  • Vilodag och pyssel. Söndagen startade lugnt med hemmapyssel. För Jonna och Junior med papper till en lång kedja – fyndigt!
  • TomTits Experiment blev helgens äventyr. Värt ett eget inlägg som kommer framöver. Så roligt ställe!

Önskar dig en fin ny vecka nu! Stor kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras