Tung tankeställare och vintersport – helgen ur mobilen #66

Ny vecka bästa du!

Efter en helg med många glada stunder, men också ledsamhet. Och jag vet inte om du minns, men har skrivit om det här tidigare. Att ”det som ser för bra ut för att vara sant ofta är det”, med tanke på mina egna bilder och andras. Jag och majoriteten av andra offentliga personer väljer oftast INTE att lägga ut bilder av tråkigheter, vilket jag inte heller tycker vi behöver, men ibland kan du som tar del av den behöva en påminnelse. Om att alla har sina svårigheter, trots att det utåt sett är solsken och skratt. Och att det är ok att vara glad små stunder, även i tider då mycket jobbigt händer.

Tung tankeställare och vintersport – helgen ur mobilen #66

 • Klippte mig. Visserligen i mitten av veckan, men ändå – är så nöjd. Jag trivs med kort och sportig stil, men ändå längder att dra bakom örat. Min frisör Eleonor på Salong Nytid är grym och visst är det alltid skönt att bli av med slitna toppar?
 • Storkokstorsdag. Det måste ju inte ske en söndag. När jag väl är i köket roddar jag ofta med flera grytor och plåtar. I torsdags både en stor sats köttfärsås och laxpasta.
 • Tung tankeställare. Ett fruktansvärt besked från Terese i fredags gjorde mig så otroligt ledsen för hennes och familjens skull. Det går aldrig att jämföra känslor, men jag kan föreställa mig hur tufft de har det av egen erfarenhet. Sorgen som förlamar och gör att det känns som att du ALDRIG kommer bli lycklig igen. Och när något jobbigt händer någon jag tycker om blir jag alltid extra medveten om vad jag har. Vad som betyder mest. Att det ska behöva för att inse är galet, men samtidigt mänskligt. Livet snurrar fort fort och det är svårt att gå runt och sprudla av tacksamhet hela tiden, men jag borde göra det oftare. Stanna upp och reflektera. Bara en sån sak att få promenera hand i hand med barnen till skolan – värt massor. En tankeställare jag gärna sprider vidare till dig.. ♥
 • Godsaker. Vi har ätit bullar, popcorn och smågodis framför Melodifestivalen. Och shake mushi förstås. Kalla mig enformig, men jag varierar hellre annat än just den magiska maträtten.
 • Styrkevalkar. I fredags levde jag som jag lär och tränade flera övningar där greppet fick jobba. Chins bl.a., där jag tragglar på med med samma antal, nöjd så. Just nu är styrketräningen mest för att underhålla, eftersom huvudmålet ligger på uthållighet och Nattvasan.
 • Lek med kompisar. Jag älskar att barnen har så fina vänner. Både i lördags och söndags har de hängt hos varandra, plus på Leos Lekland. Dessutom har Junior haft hand om klassens maskot Apis. Dokumenterat allt de gjort med bilder och text i en bok.
 • Fotbollsmatcher och fotografering. I lördags morse gick jag på yoga samtidigt som Junior hade fotbollsträning. Sen var det lagfotografering för mina stora killar på Tele 2 Arena.
 • Vattenskidor. Vi har verkligen jojoväder här i Stockholm, med ena dagen krispigt och minusgrader, andra grått och regn. Fördelen å andra sidan är att inte lika många är ute och åker skidor, men igår var det verkligen inte kul. Spåren på Gärdet var nästan borta och jag fick kämpa som en galning för att inte glida bakåt istället för fram i den hårda vinden. Efter hälften av mitt tänkta långpass gav jag upp. Det kommer fler skiddagar.
 • Skridskor. Både Junior och Jonna har pratat sig varma om hur roligt det var att åka skridskor med skolan, så igår drog vi till Östermalms IP för att åka allihop. Jag kände mig lite ringrostig och var på samma nivå som barnen på hockeygrillorna, men så kul. Och ja, en hjälm vore på sin plats, men den glömde jag ironiskt nog bort. Inte en bra förebild i allt, men roligt hade vi i alla fall.

Det var min helg i stort, med många glada bilder, men en gnagande känsla inuti. Mina tankar går titt som tätt på min vän och hennes familj, samtidigt som livet rullar vidare. Konstigt, men så måste det få vara. Jag hoppas du tar med dig många fina stunder från din egen helg och har fler att se fram emot. Kram och hoppas du får en fin ny vecka! /A

6 kommentarer
  1. Glad att du känner så. Man blir lätt maktlös i såna här lägen, men du vet att jag finns här om det är något jag kan hjälpa till med praktiskt eller om du behöver prata. Stor styrkekram igen! <3

 1. Tack för tankeställare! Vi tillbringade helgen hemma i isolering med magsjuk dotter. Inte roligt men med lite perspektiv något som går över. Ska krama lite extra på barnen imorgon ❤

  1. Emma – tack själv för att du delar med dig! Magsjuka är aldrig roligt, men som du säger – skönt när det jobbiga är övergående. Krya på din tjej! <3

 2. Jag har läst ytterligare en bok om ACT (apropå Maria Helanders bok) och där står typ Sociala medier – du jämför din insida mot andras utsida (dvs bilder i sociala medier).

  Även om jag VET att det är så – så behöver jag påminnas om det. Att alla människor har up/downs mer eller mindre – men det syns ju inte (i de flesta fall) i folk sociala flöden. Viltigt att påminnas om❤️.

  1. Joanna – vilket bra citat, det stämmer verkligen! Och precis som du behöver jag också en påminnelse ibland. Tror de flesta av oss gör det, speciellt om vi är i en jobbig period eller har en dålig dag. Kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras