Mer skidor, godsaker och lekfull plåtning – helgen ur mobilen #65

Hej bästa du!

Från ett vitt Stockholm som du ser. Det dumpade flera decimeter natten lördag till söndag och nu är det så ljust och vackert ute. Däremot var spåret på Gärdet översnöat igår morse, så jag tog mina skidor och joggade till Stadion istället. Det är fördelen med mina gamla pjäxor – de är inte lika halkiga som mina nyare och är bekväma att springa i. Så en lagom uppvärmningsjogg och några varv i tuggummisnö fick ersätta mitt tänkta långpass. Tungåkt, men ofta är det just de här passen som är mina bästa. De som överraskar mig. Antingen jag själv med att prestera bättre än jag tänkt, eller där jag säker ribban med bra känsla och därmed övervinner min egen perfektionist. Eller där vädrets makter överraskar mig och jag ba byter spår och glider med. Eller tuggar mig fram som igår.

Lång inledning, men vissa känslor är så sköna att jag inte kan låta bli att procka på dig. Och fler hittar du i sammandraget från min helg.

Mer skidor, godsaker och lekfull plåtning – helgen ur mobilen #65

  • Mormorsockor. Junior och Jonna fick små paket med tjocksockor som min mamma stickat och gömt i mina längdpjäxor. Jag hade glömt dem i Jorm, så mina föräldrar skickade och överraskade alltså med söta och varma sockor. ”Jättegosiga” tyckte Jonna!
  • Styrketräning och yoga. Känslorna har verkligen gått upp och ner efter jag gått ut med att jag lämnar jobbet som chefredaktör. När jag ser annonsen eller mina jobbarkompisar dela den. Det är inget konstigt, men hugger liksom till av tvekan. Men så skärper jag till mig med och tänker på VARFÖR jag tog beslutet, vilket inte är något förhastat. I torsdags körde jag styrketräning för att bygga fokus. Och efter yogan i lördags släppte mycket av spänningarna, det kommer bli grymt det här.
  • Goda ätbarheter. Som vanligt. Shake Mushi som du sett tusentals gånger – alltid ett vinnande koncept, glass, grillad kyckling med fetaostpaj och långa frukostar.
  • Skidor. Det blev inget långpass den här helgen, men ett kortare i fredags och ett i söndags morse. Är fortfarande lika nyförälskad i den här sporten och som sagt – underbart vackert ute efter allt snöande.
  • Kalas. Alla grabbarna har haft flera träningar och matcher, men även kalas. Fullt schema för oss på helgerna, men med roligheter ändå.
  • Ny jobbarkompis. Äntligen har jag tagit tag i att beställa min 40-årspresent, en Canon EOS M50. Har ännu inte hunnit sätta mig in i hur den funkar, men ser fram emot att komma igång. Den uppfyller i alla fall alla mina önskningar som i att vara liten och smidig med möjlighet att byta objektiv och vinklingsbar skärm.
  • Melodifestivalen och annat mys. Bland det bästa jag vet är att gå och somna och vakna till liv med mina små. När de fortfarande är för trötta att spela tuffa. Och i lördags var det ju dessutom Melodifestivalen, då hela familjen tryckte ihop oss i soffan och tittade. Ingen är superförtjust i musiken, men det är väldigt stämningsfullt.
  • Söndagsjobb. Jag och Terese har inlett ett drömsamarbete med Abilica som du kommer få ta del av under året. Så roligt och en klockren matchning med både Rörelseglädjepodden och våra privata intressen. Igår blev vi fotade tillsammans med barnen som var imponerande duktiga. Jag hade mutat med lön som de får köpa vad de vill för och wow vad de levererade. Är så stolt över dem och även om det blev en lång dag hade vi väldigt roligt ihop med massor av lek.

Det var min helg i korthet. Hur var din?

Kram och hoppas du får en fin start på nya veckan nu! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras