FILM: Träningspass med en våningssäng – 9 övningar

Fredag bästa du, vilket betyder film här i bloggen!

Men innan jag går in på det här med att träna i en våningssäng vill jag säga TACK för alla lyckönskningar! Jag syftar alltså på inlägget igår för dig som missat det och blir varm i hela själen av all omtanke. Fasiken vad fina ni är. Och jag förstår om du undrar vad jag ska göra, vad som händer med bloggen o.s.v. Eftersom jag inte har spikat alla detaljer än väntar jag med att berätta, men du kan vara 100% säker på att jag kommer fortsätta blogga i alla fall. OCH bjuda in till en massa andra roligheter. Så vi får se hur mycket ”down shifting” det blir i slutändan, haha, men åtminstone till en mer mänsklig nivå. Som min egen bestämmer jag själv och tanken är i alla fall mer frihet, mer familjetid och mindre stress. Jag fick liksom NOG av att livet gick så snabbt att jag inte såg eller kände.”När förvandlades min lille Hugo till tonåring?” liksom och jag ville bromsa innan väggen.

Med det går vi in på träning som ger dig mycket av mina mål – frihet och närhet. Som inte binder upp dig till ett gym, någon speciell tid, där du kan vara nära barnen eller köra när de somnat och är fri att välja övningar som passar dig. Träning med en helt vanlig våningssäng, som du kanske har hemma i barnrummet, i sommarstugan eller vid fjällsemestern? Jag visar hela 9 övningar, men plocka ut dom du gillar och pussla ihop ditt eget pass. Eller kör du alla rakt av i 2-3 varv.

O.B.S! Filmen är i dubbel hastighet och klippen korta för att hinna visa dig allt på en minut. Pausa filmen om du behöver se mer och träning i din egen takt.

Träning med våningssäng – 9 övningar

 1. Air squat – tills rumpan nuddar sängkanten
 2. Pull-ups – så många du orkar, sen hjälper du dig upp med ena benet och bromsar utan stöd på vägen ner
 3. Rear foot elevated split squat – ner med knät i golvet och gör lika många för varje ben
 4. Axelarmhävning – kroppen i pik och jobba tills huvudet nuddar golvet, alternativt ha händerna på sängen för lättare variant
 5. Enbenshöftlyft – ena benet sträckt mot taket, håll stark core och stabil höft. Lika många per sida.
 6. Hög sidoplanka med armrotation – rotera under midjan upp till sträckt arm. Lika många per sida.
 7. Räckhäv – dra dig upp med bröstet mot övre sängkanten och brett grepp. Bromsa på vägen ner.
 8. Sneda situps – fäst fötterna under sängkanten och jobba från sida till sida. Var noga med att spänna magen inåt istället för utåt. Orkar du inte – gör crunches istället, där du bara lyfter övre delen av skuldran.
 9. Hög planka med knät mot varje armbåge. Lika många per sida.

3 olika förslag på upplägg:

 • Välj ut några övningar som du kör med en tabatatimer, d.v.s. 8 x 20 sekunder per övning.
 • Gör 12 repetitioner av varje övning/sida direkt efter varandra. Vila en minut och upprepa 2-3 varv.
 • Kör 2 övningar i superset med varandra, ex. övning 1 + 2, men 3 x 12 repetitioner per övning och sida.

Att spara till sportlovet eller köra i helgen? 

KRAM och hoppas du får en fantastisk fredag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras