3 starka framgångsfaktorer – inom träningen, karriären och livet i stort

Måndag bästa du!

Hur mår du? Och hur var din helg? Jag tänker den kan påverka hur du känner just nu, även om siktet är på den nya veckan. Här ser du en känsla jag vill ta med ifrån helgen. Lugnet som en stilla soluppgång kan ge, i kontrast till energin jag hade inom mig. Laddad och orädd.

Som jag berättade på Instagram hade jag en period efter min ortorexi/utbrändhet då jag var rädd att ta i. Då jag inte kunde inte skilja mellan pulsen vid träning och min ångest. Det tog sin tid, men det var nyttigt för mig att lära mig att alla pass inte måste vara till blodsmak och total utmattning. Att träning inte måste vara ”allt eller inget”. Att det är bättre att vila än känna sig misslyckad och ge upp. Och de dagar när gnistan finns där – att våga använda den för att tända eld på drivet. Det jag tänker att vi alla har inombords, men använder olika. Och ibland inte alls, på grund av rädsla..


Igår hade jag både gnista in- och utifrån som du ser. Såpass att jag åkte mitt hittills längsta pass inför Nattvasan, på 32 km, men som kändes förvånansvärt lätt. Jag lyssnade på flera avsnitt av Framgångspodden, njöt av solen och pausade för att dricka te. Absolut var kroppen trött de sista varven, men utan skoskav eller andra krämpor, vilket är lugnande inför loppet. Men mest av allt är jag glad över att inte känna mig lika skör som förr om åren. Att varken vara rädd för att bli sådär utmattad som då, eller för min egna tuffa domare. Nu för tiden är det mer en inre hejarklack.

”Kan jag åka ⅓ av Vasaloppet åker jag hela lätt med fler energidepåer”, gick min inre dialog. Och de här tankebanorna rör inte bara min träning, utan det mesta i livet. ”Kan jag ta mig till A är det nära till B, och inget farligt händer om jag ramlar”.

Gemensamt för alla framgångsrika personer jag lyssnade till i Framgångspodden, oavsett om det var inom idrott, entreprenörskap eller konstnärliga yrken, var dessa framgångsfaktorer..

3 starka framgångsfaktorer

  1. Att våga misslyckas. ALLA trampar snett ibland – det ingår för att komma framåt. Se bara på barnen, inga lär sig så fort som dem, eftersom de inte har samma mentala hinder som oss vuxna.
  2. Att bygga sin framgång på passion. För de mest framgångsrika människorna är inte målet/pengarna/berömmelsen det viktigaste, utan att göra det de brinner för på vägen dit.
  3. Att inte sluta när det i perioder är jobbigt. Livet går upp och ner, vilket även framgång gör. Vår hälsa, träning, relationer – ja allt måste vi fortsätta jobba med. Men som jag inledde med, vi måste även vara snälla mot oss själva och sänka kraven när det blir för mycket, om det ska bli hållbart på sikt.

Man hinner tänka mycket under 40 varv och jag reflekterade mycket över min egen jobbresa. Hur jag började sätta granplant och värma kablar tills huden på tummarna var helt hård av het gummi. Att jag där och då tänkte att ”jag ska jobba med något jag tycker är kul när jag blir stor – oavsett vad jag tjänar!”. Pengar har aldrig varit särskilt viktigt för mig, men att varje dag få göra saker jag brinner för – vilket jag gör idag. Men som sagt, du jag blir aldrig ”klar” och jag är alltid nyfiken på fortsättningen.

Och måndagar är typiskt bra dagar att sätta bollar i rullning. Att inte bara tänka på allt vi vill, utan faktist ta första steget. Det kan vara långt från A till B, men mycket händer av bara en liten putt och även ett bakslag är ett framsteg. Stor kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras