Helgen ur mobilen #62

Måndag bästa du!

Och kanske dags att gå tillbaka på jobbet eller skolan? Eller gör du som jag och mjukstartar på halvfart? Barnen har jullov ända till den 10e januari och jag har inte hjärta att skicka iväg Junior och Jonna till fritids när storebrorsorna får vara hemma. Den typiska rättvisekampen mellan syskon som du kanske känner igen? Därför kommer jag mestadels jobba hemifrån, men startar upp veckan med en halvdag på SportHälsa-kontoret och måndagsmöte idag. Det är mycket nytt på gång, bland annat med två nya kollegor, men även gällande min tjänst. Jag är ser fram emot att berätta mer för dig, men håller mig tills allt är spikat. Så länge ger jag dig en inblick i mitt liv med årets första ”helgen ur mobilen”.

Helgen ur mobilen #62

 • Tillbaka i Stockholm efter den långa resan genom landet. Och plötsligt hamnade jag i en dysterhet jag inte kan förklara. Visst har jag saker att se fram emot här, men det är som att hela kroppen skriker efter mer fjällpower. Tills dess maxar vi det som fick mig att flytta hit för snart 19 år sen – närhet och utbud!
 • Leker med julklapparna och saknade vänner. Junior så stolt över sitt legobygge. Och alla barnen har haft olika lekdejter med vänner, samt kommit igång med fotbollsträningen.
 • Nyttjar gymmens utbud. Dan efter hemkomst gick jag loss på kettlebells och maskiner som inte finns i Jormgymmet. Och i lördags morse njöt jag av årets första yoga.
 • Gick på bio. Vi har länge pratat om att se ”Sune vs. Sune” där Lofsans son Baxter spelar Håkan. I lördags passade det för hela familjen att åka, utom Hampus som drog med en kompis till en annan bio. Vi alla tyckte i alla fall att nya Sune-filmen var jätterolig, men grymma skådisar och flera höga skratt. Humor som passar hela familjen och som vanligt krävs skämskudde i flera scener, haha.
 • Skidor i Stockholms Stadion. Två pass om dagen händer ytterst sällan nu för tiden, men yoga + längdskidor kan vara den optimala kombinationen? Efter bion svängde Jonas förbi Stadion och spanade in skidspåren och jag kunde inte låta bli att haka på av ren nyfikenhet. Det är bara ett 400 meter långt spår, men fint och gratis för alla. Nybörjare såväl som proffs med hela skidorna fulla av Vasaloppsklistermärken samsades om de 3 spåren, runt runt i tyst gemenskap. För mig blev det 25 meditativa varv och Jonas några till. Repris på detta söndag eftermiddag.
 • Sushi och thai. Förutom mina vänner är rätten Shake Mushi är kanske det jag skulle sakna mest i livet om jag flyttade från stan. Det blev vår fredagsmiddag och i lördags fried rice med kyckling från thaikiosken. Mjukstartar även matlagningsåret som du ser.

Det var helgen ur mobilen hos mig. Hur har din varit? Som vanligt roligt om du berättar. Kram! /A

5 kommentarer
 1. Känner också lite dysterhet över att vardagen nu drar igång igen. Vi tillbringade helgen med längdskidåkning och jag fick till flera riktigt härliga nattpass. Även om kroppen var sliten av den ovana träningen och träningsmängden var det så underbart att susa fram i fina skidspår.

  1. Emma – låter härligt! Och nattpass är något jag skulle behöva inför Nattvasan, så jag reagerade inte först, haha. Hoppas du får en fin vecka i alla fall. KRAM! <3

 2. Jag åkte långfärdsskridskor på Mälaren! Underbart både lördag på längre tur utan barn och söndag i strålande sol vid strandkanten med barn. Älskar frihetskänslan av en enorm vidd/is där man kan åka var som helst!

  1. Underbart! Har bara provat långfärdsskridskor enstaka gånger, men aldrig åkt någon längre tur. Förstår att det är en härlig frihetskänsla!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras