Chokladfondant med rinnig kärna – recept

Pricken över i på vår nyårsmiddag var en läcker chokladfondant med krämig jordgubbsglass!

Syns inte på bilden, men gräver du under ytan på den lilla formen hittar du en kärna full med rinnig choklad. Så gott tycker jag som älskar riktigt kladdiga kladdkakor. Och jordgubbsglassen syrran gjorde till gifter sig perfekt med chokladen. En smaksensation tillsammans!
Om du minns lovade jag dig recepten lagom till helgens festligheter och jag börjar med chokladfondanten. God i sin originalversion, men som du enkelt kan göra om och smaksätta som du själv vill. Till exempel lägga i en ruta citron- eller hallonchoklad, Dumle, Dajm, lakrits eller vad du gillar.
chokladfontant

Chokladfondant

Ingredienser, 4 port:

  • 125 g choklad
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 25 g mjöl
  • 4 rutor choklad (av valfri smak och kakaohalt)

Gör så här

  1. Smält choklad och smör tillsammans.
  2. Vispa ägg, äggulor och socker.
  3. Rör ihop chokladsmör och äggsmeten.
  4. Sikta kakao och vetemjöl, rör i och om ordentligt.
  5. Häll upp smeten i (ev smorda) portionsformar och ploppa i en chokladruta med valfri smak i mitten.
  6. Grädda i 190°C tills ytan precis torkat, cirka 8–12 minuter. Ta ut och låt vila 1–2 minuter.
  7. Servera med exempelvis grädde, bär eller glass. Recept på den goda jordgubbsglassen kommer i ett senare inlägg.

chokladfondant
Kram och góhelg! /A

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras