Rörelserutin och utomhusnjut på Lassebacken

Goda RUTINER framför SMARTA mål!?

..skrev jag på Instagram igår. Kloka Ann-Sofie hade delat ett så bra inlägg som jag ville sprida vidare såhär i nyårslöftestider. Om att hälsa inte har någon slutdestination, ingen siffra eller något antal. Att det vi behöver för att må bra och klara livets utmaningar ofta inte är ett nyårslöfte eller mätbart mål. Det kan vara en bra start/ge ny gnista, men mest hållbart i längden är en god vana som inte kräver massor av fokus och energi som vi behöver till annat. Att det är bra att tänka sig en process eller rutin du vill hålla i och att du har klart för dig VARFÖR du vill bygga din nyårsplan.
Jag har knappast världens bästa träningsupplägg enligt alla fysiska beräkningar, men är glad över min ingrodda rörelserutin. Oavsett var jag befinner mig på jordklotet vaknar jag och drar på träningskläder utan att tänka. Det händer att jag spar passet till senare på dagen, men morgonträning är min starkaste vana, som går per automatik. Och det handlar inte bara om träning..

Rörelserutin och utomhusnjut på Lassebacken


Ingen behöver träna egentligen, om vardagsmotion och annan rörelse täcker hälsobehovet. Här i Jorm drar vi ut barnen minst en gång om dagen, spelar pingis i pappas garage, åker snowracer och bygger snöborg. Dom som många andra barn (och vuxna) har en förmåga att fastna framför skärmar, men när vi väl kommit ut är aktiv lek snabbt igång.
Det växlar snabbt i fjällvärlden. Från några dagar med regn och klabbsnö dök temperaturen till -10° igår.

Det blev en gnistrande dag, med skogspromenad, sparkåkning och grillning på gården.

Allt smakar bättre tillagat över öppen eld, utomhus och en stunds rörelse – tycker du inte?
På eftermiddagen tog jag och Mia dessutom säsongens första längdtur, som du kan spana in på Instagram. ”Min första..” är i alla fall en tanke jag gillar för att sätta guldkant på allt nytt – under hela din livstid, speciell period eller året. Tänk vad många premiärer vi har att strö glitter över framöver, med snart ett nytt år.
KRAM och hoppas du får en strålande nyårsafton! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras