FILM: Träna gymnastik med Jonna – 4 övningar

”Det här är BÄSTA måndagen, för jag har lärt mig hjula..”

..strålade Jonna efter gymnastikträningen för ett par veckor sen. Vilket blev min med, som får dela Jonnas glädje, se henne och de andra tjejerna i GT Vikingarna jag är tränare för växa. Måndagar har varit vår gymnastikträningsdag hela hösten och det har varit fantastiskt att se Jonna gå från att aldrig hållt på med någon idrott, ängslig och inte som inte kände något annat barn i gruppen till att längta efter varje pass och klara massor.
Jag är, som alla föräldrar över sina barn, stoltast i världen. Mest över Jonnas mod, men även förmågan att lyssna, ta sin plats och samtidigt vara en fin kompis, samt känna in sin kropp och göra framsteg i övningarna. Gymnastik är verkligen en bra grund att ha med sig, då core- och kroppskontroll är det första man lär sig. Ja även p.g.a. det sociala och att självförtroendet byggs, som du säkert själv känner med din träning?
Under våra träningstillfällen med GT Vikingarna har jag fullt fokus på gruppen och vill inte filma barn som ev. inte får/vill vara med i sociala medier. Men i veckans träningsfilm visar Jonna lite av allt hon lärt sig, som är kanonbra träning för både vuxna och barn. Kanske något att öva på hemma i helgen?

Träna gymnastik med Jonna – 4 övningar

  1. Bygga tak
  2. Handstående mot vägg
  3. Kullerbytta
  4. Hjula

Det här är bra övningar att börja med, eller i alla fall de 3 första. Att hjula är svårt, men som med allt – du blir bra på det du tränar och grunderna i gymnastik har alla nytta av. För att citera mig själv från Instagram: låt oss bygga stabila tak och fina medmänniskor.
KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras