Skridskor på Jormsjön i -20°


-18° när jag klev upp och ett par timmar senare -21°. Därför blev det ingen löptur som jag tänkt igår morse. Men som vanligt vaknade jag först och som vanligt längtade ut efter 9 timmars bilresa från Stockholm till Jorm dagen innan. Under -18° är däremot en gräns jag håller, onödigt att anstränga sig och dra ner för mycket kalluft och bli sjuk. Därför inledde jag dagen med en promenad i månskenet och ett kort pass på Jormgymmet istället. Mer om det berättar jag en annan dag, nu är det den magiska dagen på sjön jag vill visa dig.

Skridskor på Jormsjön

Efter frukost tog vi bilen ner till min lillebrors stuga vid sjön. Han hade varit ute med en yxa dagen innan för att kolla isens tjocklek och förutom där en bäck rann ut var den tillräckligt tjock. Helt spegelblank förutom små snöfläckar och så klar att man såg botten genom den. Barnens skridskor är kvar på Gärdet, men dom tyckte det var lika kul att halka runt med skorna. Jag, syster Mia och pappa tog oss dock en sväng – så kul!

Mina föräldrar har åkt skridskor sen barnsben och även lärt upp mig och mina syskon. Nu har de även införskaffat långfärdsskridskor som jag och Mia lånade, medan pappa stylade på sina gamla grillor från 1964. Riktigt duktig, det syns att skären sitter i ryggmärgen.

Det gäller att röra på sig när det är såhär kallt. Banankull med kram höll Hjalmar och Junior varma.

Isen var så vacker, prydd av isrosor. Visst ser det ut som små vingar?

Håret blev också fint dekorerat av frost, men även om det var en superfin dag kunde vi inte vara ute så lång stund.

Den varmfodrade kläderna från Dope höll kroppen varm, men fingrar och tår blev som isbitar efter en stund. Det får bli mer skridskor på Jormsjön en snäppet varmare dag, istället gick vi in i bror Jonas stuga och drack glögg vid kaminen.
Resten av dagen gick ut på att slå in julklapparna tomten klickat hem från Internet, göra julgodis, lägga in sill och griljera skinka. Första smakbiten – så god och dofterna får mig alltid i rätt stämning. Är så lycklig att vara i Jorm och över alla dagar vi har framför oss. Nu julafton alltså.
Önskar dig också en riktigt GOD JUL, med ditt/dina bästa. Skickar min största KRAM! ♥ /A

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras