4e adventstävling – om vinterlöpskor från Saucony

4e advent bästa du – godmorgon!

Och jag är inte alls i Stockholm som bilden är ifrån, utan har vaknat upp i Jorm. Igår bilade vi den långa vägen från huvudstaden till norra Jämtlandsfjällen och jag är pirrig som ett barn. Inte inför några julklappar, de har jag redan fått i form av full frys med mina föräldrars lokala ätbarheter och en ny mobil av mannen, men all familjetid. I år är även syster Mia uppe med familjen och jag fullkomligt älskar att ha alla samlade. Visst går vi varandra på nerverna ibland, släkten är alltid värst haha, men också bäst i många fall. Och ger vi bara varandra lite space går det säkert bra den här julen med. Till exempel med en tur ut i snön…

I veckans adventstävling kan du tävla om ett par Saucony Peregrine 8 ICE+ – anpassad för löpning på isiga gator. En träningsskon med en yttersula av VIBRAM ARTIC GRIP som ger dig säkert grepp på isiga och oförutsägbara underlag. Den har bra dämpning, med ett drop på 4 mm dropp, vilket bidrar till fin balans. Jag provsprang skomodellen förra helgen då bilderna togs. Dessa höll mig både varm och torr om fötterna tack vare ett vattenresistent membran på överdelen. Sköna, trygga och med mig även hit till Jorm!

Vinnare i förra veckans adventstävling

Men innan nästa tävling vill jag berätta vem som vann i 3e adventstävlingen om en outfit från Röhnisch. Jag säger grattis till Lotta Berlin med rätt svar (2014) och motiveringen:

”Jag brukade träna jättemycket fram till för några år sen då jag fick en skada vid en förlossning. Allt är åtgärdat och jag är rehabad men har gått vilse totalt i träningsdjungeln. Saknar pepp och självförtroende och är enbart mamma. Så för att hitta gnistan och göra nåt för bara mig -för allra första gången-har jag bokat en yoga- och hälsoresa till Bali ensam i februari. Hjälp! Jag är livrädd men vet att jag måste göra det för min skull. Kollade lite i träningsgarderoben och insåg att allt jag har är till min gamla kropp och från en annan tidsepok, så dessa kläder vore en skänk från ovan inför min nystartsresa.”

Låter spännande tycker jag. Stort lycka till Lotta och TACK till alla er som tävlat! Så roligt att många var med och enormt inspirerande att läsa era motiveringar. Men tyvärr hade jag bara ett pris och här ger jag dig en ny chans att vinna..

4e adventstävling – om vinterlöpskor från Saucony

Tävla så här:

 1. Svara i bloggens kommentarsfält på frågan: ”Vilket lopp sprang jag i Saucony´s namn?” (Ledtråd: använd bloggens sökfunktion i menyn).
 2. Motivera varför du skulle vilja vinna dessa vinterlöpskor från Saucony?
 3. Senast t.o.m. onsdag 26 december kan du tävla.
 4. Vinnarna kontaktas via mail och här i kommentarsfältet.

Önskar dig en mysig 4a advent och lycka till om du tävlar!
 

** Inget betalt tävlingssamarbete, men vinst sponsrad av Saucony **

37 kommentarer
 1. Hej, du sprang Lidingöloppet 2018 😁
  Jag sa just häromdagen till min man att just dessa skorna skulle jag vilja ha, jag har mycket problem med fötterna/ben-haft hälsporre, benhinneinflammation, har hallux valgus mm och jag har provat de flesta skor, mycket dämpning eller mindre dämpning, pronationsstöd eller neutrala, till och med gjutit särskilda ilägg!! Puh! Men det var först när jag skulle testa traillöpning och köpte mig mina första Saucony Peregrine som jag ”hittade hem” de sitter så bra på mina fötter och just nu är jag inne på mitt andra par och drömmer om ett par till vinterlöpningen!
  Skulle bli sååå glad om jag vann dessa och mina fötter skulle bli ännu gladare 😁
  God Jul!

  1. Lidingöloppet 2018. Jag har efter något års uppehåll från löpning hittat glädjen igen och har nu även blivit inbjuden av nya vänner att vi tillsammans ska genomföra womens 21 k i Stockholm i slutet av april. Jag älskar vintern och att träna utomhus så dessa skor skulle vara grädden på moset i min väg till att kontinuerligt kunna fortsätta uppleva löparglädjen.

  2. Hej. Du sprang Lidingöloppet 2018 i skorna. Jag älskar att springa utomhus på vintern och har använt Inov8 som är helt utnötta. Skulle behöva ett par nya skor och kanske det också ger mig en kick då jag inte har någon träningsinspiration alls.

  3. Du sprang lidingöloppet 2018!
   Mina nuvarande skor faller sänder, limade ihop dem för jag inte haft tid, lust eller råd att köpa nya. Lagningen håller inte super bra och motivationen att komma ut tryter lite. Men nytt år betyder nya tag!! Att vinna skorna från saucony skulle kunna definitivt ge mig ännu en push!

 2. Lidingöloppet sprang du. Jag är anmäld till Stockholm Marathon i juni och vill gärna hålla igång löpningen hela vintern, oavsett väglag. Därför skulle jag vilja vinna skorna 😊

 3. Du sprang lidingöloppet 2018 för Saucony.
  Jag hade en bra löparperiod augusti-17 till juni i år, det var en ventil för glädje som kröntes med Stockholm High Five på en bra tid med tanke på den värme som var då. Sen rann orken och lusten av mig och jag kan räkna gångerna jag varit på gymmet på en hand sedan dess. Men de senaste veckorna har jag börjat snegla på löpare och känna lite längtan efter löpning och framförallt efter träningen, kroppen längtar äntligen. Så skorna skulle verkligen vara perfekta om jag börjar springa nu, så jag törs ge mig ut på hala vägar!
  God Jul Anna <3

 4. Lidingöloppet i år. Jag har spanat in dessa då jag dels behöver bra grepp då jag bor lite off och snöröjningen är långt ifrån godkänd men även då jag pga nyupptäckt artros behöver mycket dämpning för att öht kunna springa. Har inte testat Saucony tidigare men hört mycket gott om dem. Hoppas på tur i jul 🎅🏼 God jul

 5. Svar: Ldingöloppet 2018
  Jag skulle vilja vinna för att jag mår bra av att springa och för att jag tror att mina fötter skulle må bra av ett extra par skor att växla med. Har haft en skadeperiod, men hoppas våga börja löpa igen efter helgerna. Har märkt av att min stressnivå ökat när jag inte kunnat springa, vilket påverkat humöret negativt. Hoppas på att kunna bryta det. God jul!

 6. Hej – Lidingöloppet 2018
  Jag har sprungit av och till under vintrarna tidigare med vanliga löparskor – men har blivit mer och mer rädd för att halka… och hittar just nu massor av andra ursäkter för att inte ge mig ut. Skjuts till barnens träningar, kvällsmöten, städa, tvätta osv.. Helt plötsligt har hela hösten passerat och motivationen försvunnit… Håller tummen ✊ för nya skor och återfunnen löparglädje 🏃‍♀️

 7. Mitt svar är Lidingöloppet.
  Jag vill vinna för att kunna njuta av min passion, löpning, även nu i vinter utan att vara som Bambi på hal is! Jag har aldrig hittat några bra vinter-löparskor så vore kul att test dessa!

 8. Lidingöloppet 2018.
  Jag samlar på minnen i löparskor och hade varit kul att testa dessa Saucony skor då jag aldrig hade köpt de själv. Har haft ett par rejälare löparskor från Icebug men de gillade jag inte pga klumpigheten så gav bort dem. Dags för en ny chans och kanske är de en ny favorit?

 9. Lidingöloppet 2018.
  Jag har under verkligt lång tid försökt hitta distanslöpningen. Var som ung sprinter och vägrade springa längre än 300m i stöten; det räckte för en 100m löpare och täckte intervall-träningen med. De senaste 2 åren har jag försökt komma över den mentala spärren jag har för långlöpning. Jag springer numera 5k 1ggr i veckan, inte fort men jag gör det! Det är dock alltid löpband inne, med blicken på distansmätaren, nån njutning har det aldrig blivit… Jag skulle så gärna vilja hitta det berömda flowet alla pratar om, springa ute, njuta och plötsligt tycka det är kul! Tror dock jag behöver en spark i baken, så åtminstone utrustningen är på plats för att ta mig ut från gymmet. Vore jätteglad för skor och en chans att hitta löpandet även utomhus!

 10. Lidingöloppet 2018.
  Jag vill gärna vinna dessa skor eftersom jag hittills bara lufsat/joggat sommartid och varje vår börjat på noll igen. Med dessa skor kan jag underhålla joggningen även vintertid och inte behöva känna mig så värdelös varje vår…. Jag håller tummarna och önskar dig en God Jul

 11. Vildmarksloppet har jag genomfört och någon mer halvmara har det nog blivit med de skorna!
  Vill gärna kunna springa säkert även vintertid och skulle därför gärna testa dessa skor och se om de håller samma klass son Icebug som jag springer i nu när det är halkigt.

 12. Hej!
  1. Lidingöloppet!
  2. Jag har kommit igång med träning i höst genom att gå uppför slalombacken. Riktigt kul! Men när snön kom så har jag inte gått upp. Jag har provat andra springskor för is men hittar inget som passar, så nu har jag återgått till soffpotatis. Jag skulle bli så glad om jag vann! Då skulle jag ut i både backe och på platt mark!
  Kram och god jul!

  1. Grattis Lotta – jag har utsett dig till vinnare av skorna och mailat för adress! 🙂
   KRAM och lycka till med träningen!

 13. Svar Lidingöloppet 2018
  Jag skulle vilja vinna för att jag och min arbetskamrat bestämde oss under veckan för att träna mot en halvmara. Nya skor skulle bli en perfekt start på den uppladdningen 😊!

 14. Lidingöloppet 2018
  Jag hoppas att jag vinner så kan träna utomhus. Jag längtar efter att träna i frisk luft & dagsljus 🙏🏻😍

 15. Lidingöloppet.
  Jag har alltid avskytt löpning förutom när det varit i kombination med en boll. Mitt första lopp sprang jag 2012 med min barndomsvän och i år sprang jag det loppet för andra gången med samma vän. I vår är planen att orka springa loppet i ett högre och mer njutningsfullt tempo än innan. Jag har tittat på bra vinterlöparskor i flera år nu men aldrig kommit till skott.

 16. Lidingöloppet 2018
  Efter många års träning och 2 barn har jag nu funnit en helt ny träningsrutin och älskar det mer än någonsin. Då jag nu siktar på spartan race i Österrike september 2019 och ett iron man 2020 så skulle det vara underbart att få springa denna vinter och många där efter i dessa skönheter.
  Att bara få flyga fram i frostviksfjällen i påsk och på gatorna i stan efter jul skulle göra mig studsande glad!
  Håller nu tummar och alla tår på att dessa mina fötter får☺️

 17. Det var Lidingöloppet du sprang 2018. Skulle älska ett par nya snygga löparskor som jag kan ha Ute och springa i medans jag löper med mina två små söta barn i joggingvagnen. Just nu är det lite kallt och halt i mina gamla löparskor så hoppas på tur!🏃🏼‍♀️🎄🤶🏼🎅🏻🎁

 18. Svar: Lidingöloppet
  Frihetskänslan av löpningen som jag får innan familj och stad hinner vakna är magisk. Men när halkan kommer tappar jag löpsteg och tankarna är inte fria utan fokus är på att inte halka. Oj vad jag vill vinna Saucony skorna

 19. 1. Du sprang Lidingöloppet 2018.
  2. Jag akutopererades i augusti och fick vänta ett bra tag innan jag kom igång igen, men då hade vintern smygit sig på och även en plötslig graviditet trots preventivmedel. Jag har i dagsläget inga träningsskor anpassade för vintern utan har använt mina vanliga nike sommarskor. Därav önskar jag mig dessa fina Saucony skor då jag vill hålla mig hälsosam både för min egna och bebisens skull. Löpning har alltid varit min favorit träning och jag skulle älska att få hjälpen att ta mig fram bättre!
  God jul och gott nytt år Anna 🙂
  Bästa hälsningar Amanda

 20. Lidingöloppet 2018.
  Jag tycker löpning är fantastiskt! Nu, med tre barn, behöver jag hela tiden hitta på nya sätt att få till träningen. Just nu är det mest transportlöpning som gäller, då skulle det vara perfekt med ett par löparskor som stabilt håller mig på den isiga vägen när jag springer till jobbet och vill hinna till mitt första möte. Och så klart också till hämtningen av minstingen på eftermiddagen 😍.

 21. Lidingöloppet 2018
  Jag är löpare i själ & hjärta. Springer på alla underlag och terränger. Letat länge efter den perfekta vinterskon men utan framgång. Drar nu på broddar på mina skor, meeeen de ramlar ju bara av! Frustrerande… men bryta något ben vill jag ju inte i snö & halka.

 22. Du sprang lidingöloppet 2018 🙂
  Eftersom vi sällan har snö i Skåne hade dessa skorna passat väl då vi får slask och is under vinterhalvåret. Hade velat kunna löpträna med bra skor utan att se ut som Bambi på hal is 😉

 23. Du sprang Lidingöloppet 2018 🙂
  Jag födde mitt tredje barn på fem år för tre månader sedan och längtar att få komma ut i friska luften. Efter tre relativt nära graviditeter skriker kroppen efter träning och jag tar varje chans jag får till träning även fast hjärnan inte alltid är inställd på träning. Kroppen behöver byggas upp för att orka med barnens tempo. Då jag bor i Norrland där väglaget är isigt en stor del av vintern passar dessa skor perfekt både för träning och mysiga barnvagnspromenader. Graviditeterna har även resulterat i större fötter så skoförrådet är väldigt komprimerat. Så håller tummarna att dessa skönheter får flytta in hos just mig. Det skulle även vara en stor hjälp för att kunna uppfylla min hemliga dröm, att en dag kunna springa mitt första lopp; Midnattsloppet.

 24. Lidingö 2018
  2 år efter ett alvaröugtdiskbråck som slog ut vadens funktion och läkare som sa att jag aldrig met kommer att kunna springa köpte jag ett parPeregrin och togmig runt Axa fjällmarathon. Idag- 4 år efter kraschen kan jag nästan springa normalt- men skorna behöver bytas ut!

 25. Lidingöloppet 2018.
  Brygga, grusväg, asfalt, skogsstig, barkbana och gräs. Så många underlag på min favoritrunda …. och jag älskar det.
  Nu kryddat med snö och is och det gör det extra spännande. Vore härligt att kunna kunna njuta av detta ännu mer med Saucony Peregrine 8 ICE+.

 26. Lidingöloppet 2018
  Älskar att springa, har gjort det i 9 år nu, men aldrig offrat på mig ett par vinter skor. O av bästa märket dessutom 👌🏻

 27. Lidingöloppet 2018! Efter en sommar och höst fylld av sjukdom, sorg och separation behöver jag hjälp med att starta om, att gå en ljusare tid till mötes. Inget vore då bättre än att komma ut i naturen och samla energi med hjälp av löpning. Dessa skor skulle absolut få mig ut i terrängen trots snö och halka. Hoppas!!!

 28. God Jul fina Anna! 2018 sprang du Lidingöloppet för Saucony (med en härlig redogörelse och skildring på bloggen). Hoppas att du har haft en fin jul 🙂 Det hade varit magiskt att få susa fram över isigt underlag med dessa snygga Saucony Peregrine 8 ICE+. Har haft mycket löprelaterade skador senaste åren men nu äntligen börjat kunna springa regelbundet. Hade varit så tråkigt om vinterunderlaget ska stoppa mitt flyt i träningen. I dessa juletider får det bli ett litet rim som avslutning!
  Gräs, asfalt och grus
  Benen springer lätt och snabbare än vindens sus
  Men nu när vintern kommit med dess snö
  Är det lätt att löpningen pausas tills det blir tö
  Rädd för is och underlag så halt
  Lätt att ramla och slå sig brutalt
  Med Saucony Peregrine 8 ICE+ kan jag även på vintern springa
  Snabbare än vinden tar jag mig runt min favoritslinga
  Inga mer löpuppehåll i vinter
  Jag kommer att ta mig igenom årstiden som en riktig sprinter
  Håller nu tummarna två
  Att jag Saucony Peregrine 8 ICE+ i julklapp kommer att få
  God fortsättning och Gott nytt år
  Hoppas att vi ses i vinterns löpspår

 29. 1. Svar: Lidingöloppet 2018.
  2. Hej Anna! Jag vill verkligen vinna Saucony Peregrine 8 ICE+ för jag behöver ett par sköna och bra skor man kan springa och promenera i under vintertiden här uppe i Umeå där jag bor. Jag är 24 år och studerar på universitetet här och med en knapp studentinkomst är det svårt att prioritera sportprylar som jag egentligen behöver. Har nyligen hittat till just löpningen och jag mår så bra både psykiskt och fysiskt av att träna och vill helst kunna springa alla årstider.
  Mina gamla löparskor har fått tåla det mesta och springs i på löpband och ute i på sommaren, våren och hösten. Men det är svårt och för halt att springa i dessa ute på vintern vilket jag önskar att jag kunde göra. Jag har köpt mig ett par vintertights för att kunna springa ute det men inga skor, och att snöra på dubbar på löparskorna är både oskönt och opraktiskt…Därför har vintertightsen inte riktigt kommit till använding ännu heller. Det känns så synd!
  Det vore fantastiskt att kunna ta sig ut i den friska luften och springa innan skolan även på vintern och inte gå in i ett trångt gym. Hade jag haft dessa hade jag flugit fram och haft ännu mer energi i kroppen när jag kommer till föreläsningarna.
  Jag önskar dig en god fortsättning och ett gott nytt år Anna och tack för en fantastisk bra och peppig blogg, blir så glad av att vara inne här! Jag hopppas på ett bra träningsår och önskar detsamma till dig! Och jag hoppas på att springa Göteborgsvarvet 2019! Då vore det strålande om jag har sprungit några mil innan som jag hoppas kunna samla på mig även på det kalla underlaget.
  Allt gott till dig!

 30. Du sprang Lidingö loppet 2018😀
  Själv skulle jag behöva ett par skor med bättre grepp när jag springer i skogen med sonens Samojed. Nu halkar jag som Bambi på hal is.

 31. 1. Du sprang Lidingöloppet 2018 i Saucony´s namn.
  2. Denna höst har mitt fokus har legat på att bli stark.
  Men nu behövs ett par bra skor som funkar både på blankis och barmark.
  Jag planerar nämligen att åter börja löpa.
  Då hade det varit grymt att slippa ett par nya skor köpa.
  Lyckan skulle vara väldigt stor
  om jag lyckas vinna dessa skor.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras