2a adventstävling – om ringar för hemmaträning

2a advent bästa du!

Och innan jag går in på dagens tävling vill jag säga TACK för alla svar vid 1a adventstävlingen. Jag blir helt rörd av alla kommentarer. Och lite ledsen. Det var boken ”Viktfällan – sluta banta, börja leva” som tävlades ut och jag frågade: ”Har du själv bantat? Om ja – varför? Om nej – varför inte?”. 19 av 20 svarade ja, vilket känns som en förväntad procentuell fördelning i samhället över lag. Några exempel:

”Jag har nog bantat sedan jag var 6 år (snart 60). Ätstörningar, javisst vilket genom åren tagit sig många yttryck. Det går inte en dag utan att jag tänker på vad jag äter och dricker, vilket tar så mycket kraft. Jag har nog testat ALLA metoder som finns.”

”Så är det ju. Klart man har bantat. Jag är ju tjej..”

”Ja, jag har bantat, många gånger och jag hatar ordet banta men så är det. Jag plågas ständigt av all hets kring vikt och mat och jag påverkas för mycket av det.”

”Jag vill så gärna svara nej. Men tyvärr är svaret i mitt fall ja. Det ledde till självskadebeteende, raserat självförtroende, och ätstörningar.”

”Hade önskat att mitt 27 åriga liv inte hade bestått av så många bantningsepisoder som det faktiskt har. Från övervikt till undervikt. Från ortorexi till hetsätning/bulimi. Från att ha gråtit över potatis till att trycka i mig 1 kg godis, 2 liter glass och ett paket kex. Det har bantats och kompenserats om vartannat, allt för att bara få vara smal och snygg. För då är man ju lyckligare… eller?”

”Sjuk i ätstörningar (anorexi och ortorexi i drygt 20 år. Så bantat – JA! Sååå tragiskt när jag ser tillbaka på det..”

”Ja. Jag har verkligen haft perioder av bantning. Efter drygt 2 år av träningsutbrändhet och dödsfall i familjen,har jag gått upp ca 10 kg och mår så fruktansvärt dåligt över det. Har väldigt svårt att älska min kropp. Så kanske detta är en bok för mig.”

Du ser! Det här är något vi behöver prata mer om. Jag blir både ledsen och förbannad på att det är så självklart att de flesta tjejer (ja, för vi är klart överrepresenterade) ödslar energi på att gå ner i vikt. Ofta för att, med- eller omedvetet, tillfredsställa andra. Men med orden DU ÄR BRA SOM DU ÄR får vi fortsätta diskutera ämnet i ett annat inlägg. Nu säger jag grattis till Linda Nyqvist som blev veckans vinnare med nedersta raderna av ovan. Hoppas boken kan ge dig några verktyg som hjälper! ♥
Till dig som också gärna vill läsa boken finns den i handeln från januari och en ny chans att vinna pris kommer här!

2a adventstävling – om ringar för hemmaträning

I dagens adventstävling är det ett par ringar för hemmaträning du kan vinna, Abilica GymnasticRings. Ett grymt redskap för att träna upp styrka, balans och koordination i hela kroppen, men brett användningsområde. Du har säkert sett och kanske även tränat med dem på gymmet, crossfitboxen eller gymnastiksalen? Och de här är alltså framtagna för att hänga upp hemma. Bra va?
Vi har lite trångt här i lägenheten, men jag ska själv ta med och se om de går att hänga upp i pappas garage i Jorm. Tills dess får jag köra på SATS och barnen på skolgymnastiken.

Fördelarna jag ser med ringar jämfört med TRX är att du kan göra chins, dips och många andra avancerade övningar, men även leka. Mina egna barn älskar att sitta med benen i ringarna och gunga, eller hålla i dem och svinga sig. Dessa från Abilica klarar uppåt 150 kg, så de tål en hel del.

Tävla så här:

 1. Svara i bloggens kommentarsfält på frågan: ”Vad kallas övningen där du hänger i ringar och med framför allt magens hjälp jobbar så att tårna når upp till ringarna/linan ovanför?” 
 2. Motivera varför du skulle vilja vinna dessa ringar för hemmaträning?
 3. Senast t.o.m. onsdag 12 december kan du tävla.
 4. Vinnarna kontaktas via mail och presenteras i samband med nästa adventstävling.

Önskar dig en mysig 2a advent och lycka till om du tävlar!
 

** Inget betalt tävlingssamarbete, men vinst sponsrad av Abilica. **

12 kommentarer
 1. Övningen heter Toes to rings. Jag har sedan en tid tillbaka enbart tränat hemma, det funkar fint men är såklart lite begränsat med övningar. Skulle vara en sporre att utveckla träningen med ett nytt redskap hemma, kanske sätta ett nytt mål att klara toes to ring. 😊

 2. Övningen heter Toes to rings/bar. För mig som pluggar till barnmorska och jobbar extra är det marigt med späckat tentaschema att ta mig till gymmet. Att träna hemma effektivt med ringar och kunna göra det med min pigga 9-åring voret guld vört i dessa lite för mig kämpiga (och mörka) tider! Kram

 3. Övningen heter ”toes to rings”
  Jag älskade dessa ringar när jag var liten, gunga, slänga sig själv från ena sidan till andra, dra sig upp o bara hänga i dem.. fantastiskt bra redskap vilket man inte reflekterade i då utan man bara lekte o njöt:)
  De enda passen jag bokar in mig på på gymmet är trx, för jag tycker det ger bra träning för hela kroppen och man kan själv välja belastning och hur pass utmanande det ska vara för just MIG själv.. jag är van vid att träna riktigt mycket, men jag har en depression och utbrändhet som gör att jag inte alltid tar mig iväg till gymmet hur mycket jag än vill, tar mig inte heller ut på löprundor längre & då hade dessa ringar passar perfekt, att bara ha dom hemma o känna att man iallafall kan göra något!:)
  Nu håller jag mina tummar för detta och så vill jag passa på att önska en riktigt mysig andra advent!
  Kram! ☺️

 4. Toes to rings.
  Åh jag har faktiskt tänkt köpa dessa till vår lilla Klätterapa på 7,5 år. Hon är inte still en sekund – så planen var att hon skulle roa sig i dessa. Jag har aldrig riktigt sett potentialen i ringarna för vuxna förrän nu då du visar 🙈 så dessa skulle sitta bra i vår hall – där det finns träningsyta för hela familjen. Ser även stora möjligheter att göra ENbens övningar med hjälp av ringarna – för att bygga upp inför löpningen 😊

 5. Toes to rings.
  Vi har ett ”gym” i garaget där jag och min man tränar. Nu börjar barnen också intressera sig för att vara med och det skulle vara perfekt med ringarna till dem ( och till oss vuxna som ett komplement till TRX, kettleballs).

 6. Övningen heter ”toes to/through rings”.
  Jag skulle vilja vinna ringarna för att hela familjen skulle ha nytta och roligt med dem! Ger allsidig träning för hela familjen! Tidigare i höst var vi hemma hos vänner som satt upp ett par ringar i köket och det var succe!! Alla vuxna och barn ville hänga och göra olika övningar i dessa! Så sedan dess har jag en liten dröm om att även få ett par ringar i vårt kök! Då kan man ju passa på att göra några dips eller toes to rings när man väntar på att maten ska bli klar! 😀

 7. Övningen heter toes to rings⭐️
  Denna vinst hade varit perfekt för min familj ❣️ Vi har ett gym i garaget där vi tränar hela familjen. Vårt huvudfokus är motocross, då gäller det att vara grundstark💪🏻 Då hade dessa ringar varit perfekta att träna chins o dips med! Håller tummarna för vinst ✊🏼

 8. Hej,
  Övningen heter toes to rings och anledningen till att jag skulle vilja vinna ringarna är att sedan jag gick upp till heltid på jobbet så har jag haft svårt att hitta tiden till att ta mig iväg till gymmet. För att kompensera den uteblivna gymträningen så håller jag successivt på att bygga upp ett hemmagym eftersom träning är en viktig del av mitt liv och jag vet att jag mår så mycket bättre av rörelse. Ringarna skulle bli ett bra komplement till mina hantlar, kettlebells och gummiband. Min dotter som är väldig aktiv och intresserad av min träning skulle bli så exalterad över ringarna. Hoppas på vinst 💪🏻💪🏻💪🏻/Hanna

 9. Toes to ring
  Jag gillar redskap som är en grym leksak för barnen och en härlig träningstund för mig- tillsammans med barnen eller som värdefull egentid!

 10. Toes to ring
  Jag och min man har börjat träna här hemma, sakta men säkert blir vi bättre och starkare för var dag som går, ringarna skulle göra träningen ännu roligare och ge oss fler positiva puffar åt rätt håll!

 11. Toes to rings (TTR)
  Med ringarna skulle målet att klara kippade MU i ringar ge en möjlighet för progression även när en inte är på Iksu och tränar – hemma i lägenheten, på besök hos föräldrarna, i fjällstugan och självfallet i ett träd i sommar!
  (PS Ett filmklipp är givet när första sitter 🙂 DS )

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras