Jul på Gärdet – helgen i bilder

Godmorgon bästa du!

Och ja, mer jul, för att jag älskar ju det här! Pysslandet, dofterna, mysfaktorn. Spelar ingen roll om vi bränner ner hela adventsljuset första dagen eller allt vi bakar. Det är ändå själva aktiviteterna ihop med barnen som är det viktigaste för mig. Förmodligen ett arv från min egen uppväxt som kommer fram mer och mer, vare sig jag vill eller inte. Hur är det med dig? Gillar du också julen?
Innan jag blev förälder hade jag inte en enda jultradition här i Stockholm, mer än att möjligtvis få fram en elljusstake i fönstret. Jag reste ju ändå till Jorm där mamma stod för stämningen, precis som nu. Och här i stan får jag aldrig samma känsla, men med åren har det känts fint att skapa våra egna traditioner, som hela familjen ser fram emot.
Istället för en vanlig ”helgen ur mobilen” vill jag visa dig bilder från hur vi firar jul på Gärdet. Annars blir det ju mest från vårt firande i Jorm, men nu är cityjulen ”klar”. Trots bara några dagar in på december har vi av redan bockat av alla Stockholmstraditioner, av ren ivrighet. Och eftersom de inte är så många.

Jul på Gärdet – helgen i bilder


I fredags bakade vi pepparkakor. Och som vanligt hade jag glömt hur SNABBT de gräddas i ugnen, varför två plåtar såg ut så här. Tur att vi har nära till en liten butik med färdiga att komplettera med, till samma pris som degen och ändå ”Mor Annas”.

Med lite styling blev de ändå personligt snygga. MASSOR av glasyr och Nonstops skulle det vara tyckte Junior och Jonna.

Monterade ihop ett pepparkakshus, vilket också varit en populär tradition sen Hugo och Hampus var små. En kreativ bit min konstnärssjäl älskar p.g.a. själva skapandet och barnen p.g.a. godiset. En bit på taket, en i munnen och de ser redan fram emot rivningen. Sista helgen innan vi reser till Jorm brukar de få banka sönder och äta upp huset.

Plockade upp granen från källaren – pyntad och klar med mestadels barnens konstverk! Behövde bara räta ut några grenar som blivit lite ihopknölade. Praktiskt, ekonomiskt och barrfritt, men nja. Optimalt i vår lilla lägenhet och mysigt sken från de små lamporna, men glad att få fira vid en doftande på julafton.

Tills dess springer jag gärna bland levande granar i Lill-Jansskogen, vilket jag gjorde på söndag morgon. Dessutom har vi en fin ute på gården som Junior och Jonna ”dansade” runt med sina cyklar. På lördagen spelade alla grabbar fotboll, men på söndagen bara de stora, så efter en förmiddag inomhus behövde de små få utlopp för sin energi. Vi går lätt varandra på nerverna i den lilla lägenheten annars och alla behövde luft, samt ville spana in gårdsgranen.
Vi har en så fin bostadsrättsförening med engagerade medlemmar som traditionsenligt reser den här granen varje år. Visst ger den värme och mysigt ljus? Klockan var bara runt 14-15 när vi var ute och rastade oss igår, men lamporna behövdes.

Invigde nya varmfodrade boots – en förskottsjulklapp till mig själv som jag fyndade på Black Friday-rean. Behövde verkligen vinterskor som både funkar i storstadsvintern, på kontoret, när jag cyklar och är ute med barnen, gärna som är lätta att hoppa i. Och snygga. Dessa Dr Martens uppfyllde alla mina önskningar och är väldigt sköna dessutom. Invigdes runt granen och i parken med barnen.

Julmat då? Nej, den spar vi oss för till Jorm. Tills dess firar vi med Shake Mushi, så gott som varje helg. Lördagens delikata middag ser du här.
Vi tittade också på årets julkalender på TV, vilken verkar bli bra. Jag gillar skådisarna och att det både är juligt och spännande. Strax dags att väcka barnen för dagens avsnitt, vilket är ännu ett plus under december – att de är lättare att få upp om mornarna tack vare julkalendern.
Mycket från helgen hamnade inte på bild, men nu var det vår jul på Gärdet jag ville visa. Mer än så här blir det knappast i detta hem. Har du påbörjat något julpyssel och pynt hemma hos dig? Ja, om du firar julen vill säga. KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras