4 behov- och ickebehov just nu

En glittrig morgonjogg..

..funktionella övningar, hudvård och recept. Men hur mår du EGENTLIGEN?
Det är lättare att visa upp allmänna ytligheterna när livet går fort framåt, håller du med? Du ser det i alla fall tydligt i mina kanaler. I hektiska perioder har jag varken tid att känna efter hur jag mår själv eller förmedla det personliga vidare till dig som följer mig. Det är inget krav heller, många nöjer sig med ”stylade outfits och frukostbilder” och avsändaren gör succé i sociala medier. Men det är inte jag. Jag tycker om att lufta känslor med dig och värdesätter helt andra saker än för bara några år sen. Och inte! Det jag kallar ickebeov…

4 behov- och ickebehov just nu

  1. Ickebehov: folkmassor. I helgen är det Fitnessfestivalen och Guldhjärtat delas ut. ”Alla” i branschen är där, men SportHälsa har inget uppdrag där ute och jag är inte det minsta sugen, trots att jag gillar många som medverkar. Bara tanken på att åka kommunalt och trängas gör mig illa till mods.
  2. Behov: ensamtid. Ett ord som förmodligen retar dig som inte valt din ensamhet själv, speciellt så här i ”jul-gemenskap-tider”. Men sätter du dig i min verklighet får det en helt annan innebörd. Jag har extremt många bollar att hålla reda på, både på jobbet och hemma, så jag uppskattar att vara ifred med mina tankar ibland. Mår så bra av att träna och sitta hemma och skriva i min bubbla. Lyssnar gärna på musik, men inget annat snack som avbryter mina tankar. Det gör mig betydligt mer fokuserad på jobbet och till en mer närvarande, pigg och glad förälder efter arbetsdagen.
  3. Ickebehov: perfektion. Tudelat eftersom jag själv är väldigt petig med vissa saker, som det visuella i mina sociala medier t.ex. Och det kan jag ibland störa mig på hos mig själv, eftersom jag är så trött på allt tillrättalagt. Proffsbilder på Instagram, med perfekt ”uppklädda barn i lika dana pastelloutfits” och ”perfekt utspilld granola runt frukostskålen”. Jag vet det estetiska värdet och tycker själv om vackra bilder, men inte att snygghet och perfektion går före kunskap och äkthet. Samma sak i verkligheten, där jag tände alla 4 adventsljus en kväll i brist på annan ljusstake. Låt oss gå all in på julmyset, utan tvångstraditioner, liksom så mycket annat. Perfekt är inte perfekt och jag söker mig allt mer till de/det som verkligen genuint, känslostarkt och äkta.
  4. Behov: aktiviteter med barnen. Mina måndagar är till exempel intensiva, men jag älskar timmarna som tränare på Jonna och GT Vikinga-tjejernas gymnastik. Dessutom nu allt julpyssel, som gårdagens montage av pepparkakshus, men även läxläsning. Ofta mer kaos än ordning i min familj, men jag älskar samtidigt detta (se punkten ovan). Och ibland får jag lätt panik över att vi inte har så mycket tid ihop som jag skulle önska. Det är en inre sorg och hopplöshet jag känner – att så mycket närhet försvinner p.g.a. jobb och skola. Därför längtar extra mycket efter jullovet just nu.


Olika behov speglar vår livssituation för tillfället och förändras ju hela tiden. Har du några speciellt starka behov just nu – eller inte, d.v.s ickebehov?
Lika stor kram till dig som Jonna på bilden! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras