FILM: Botten upp i 3 steg för god axelhälsa

axelhälsa

Fredagsskål för god axelhälsa före skål i champagne?!

Eller nåt. Du vet att jag gillar att leka med ord, liksom vettiga övningar. Vet däremot inte om du minns att jag ramlde på en förmodligen överansträngd axel våren 2017, vilket resulterade i långdragen rehabträning? Det vill jag helst slippa göra om. Och eftersom axlarna är så utsatta prioriterar jag att få in övningar för bibehållen axelhälsa varje vecka. Som både ökar blodcirkulationen och stabiliteten.
Ofta kör jag olika rotationsövningar med hantlar och i cabelcross, som de här 6 axelövningarna. Men en dag såg jag en kille göra den här smarta kombinationsövningen, men botten upp på en kettlebell som jag vill sprida vidare till dig. Genom att ha botten upp blir övningen ännu vingligare, vilket gör att du automatiskt kopplar på de inre och stabiliserande musklerna. Dessutom ökar du din greppstyrka, corestyrka och aktiverar hela kroppen för att stå stabilt och hålla balansen. Bra va?

Botten upp i 3 steg för god axelhälsa

  1. Rotation inåt med armbågen i 90°
  2. Rotation utåt med armbågen i 90°
  3. Press uppåt – bromsa vikten på vägen ner

Upplägg: Kör gärna 3 x 8 repetitioner per arm. Antal repetitioner beroende hur van du är och hur tung vikt du väljer – här krävs en betydligt lättare p.g.a. balansmomentet. Och börja gärna med din svagaste sida (om du är ojämnt stark) och gör sen lika många repetitioner med andra.
Lycka till om du testar och hoppas du får en fantastisk fredag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras