Yoga Mountain Festival i Åre – summering av drömhelg


Efter en tredje hotellfrukost lämnade vi Yoga Mountain Festival igår, med samma känsla som du ser mig med här. Ok, något arrangerad bild, men arrangerad är inte tacksamheten. Jag vill klargöra att det här inte är något betalt samarbete. Jag och Milla har blivit bjudna på eventet och boende, men själva resan stod vi själva för och är obeskrivbart nöjda över möjligheten. Jag får en rivstart på veckan nu med jobb, eget event att arrangera och allt kring barnen, men det är som att jag kommit hem med en bubbla mot stress. Jag har landat i Stockholm med starka känslor, möten, tänkvärda ord, frisk fjälluft och aningen mjukare kropp.

Men nej, som de även sa vid invigningen av Yoga Mountain Festival, var inte ”bara” yoga grejen med helgen. Visst var vi alla där för att vi ville yoga, men alla fick skapa sin egen kombination av upplevelser, utifrån sina personliga behov. Arrangörerna ville att vi själva skulle fylla på med det vi önskade av helgen, oavsett vad programmet bjöd på. På ett sätt yoga det med i olika former, om du ser det i ett större perspektiv. Här lite av mina upplevelser från helgen.

Yoga Mountain Festival 2018 – summering av drömhelg

Från att vara ”för rastlös för yoga” till att ”det är ju bra core- och rörlighetsträning” till ”jag älskar känslan för stunden”. Där har du min ”yogaresa”, där inget är rätt eller fel, men där jag nu hittat det jag behöver – en motpol till min övriga livsstil. Det har tagit några år, men nu har jag lärt mig släppa all stress för en gång skull vara i ”nuet” och njuta av rörelserna. Eller i de stillsamma positionerna, att andas djupt och känna spänningar släppa, fysiska som mentala.

Det kanske låter enformigt att yoga en hel helg, men inte det minsta. Alla instruktörer kör sin stil och schemat bestod av många slags yogaklasser. Jag och Milla lyckades boka in en bra variation, men två gånger gick vi på Shay Peretz klasser. Vilket inte var meningen från början, men som blev meningen. Shay är en av de proffsigaste instruktörer jag vet, som jag yogat för flera gånger tidigare. Som ofta inleder klasserna med något tänkvärt innan ett flöde i en annan dimension. Svårt att förklara, men om du varit med hade du fattat. En häftig känsla i alla fall och det jag vill ha ut av min yoga.

Lite mer fysiskt blev det när vi provade SUP Yoga. Det var första gången för mig. En upplevelse och närvaro på ett annat sätt. Tappar du fokus en sekund är det lätt att ramla i plurret, vilket Milla råkade göra. Det var coolt vilken omedelbar respons du får på hur viktig corestabiliteten är, hur kroppsvikten måste balanseras för att du ska stå kvar på brädan. Yoga över lag kräver ju ofta mycket corestyrka.

Jag är så glad över hur stark min mage blivit efter rectus diastas-operationen. Det blev så uppenbart under de här dagarna. Tog ca 3 år, men värt nu när den utan problem hänger med och ger stöd vid det jag vill göra. Baddräkten på bilden gjorde mig också nostalgisk och glad, på andra sätt. Sist jag hade den var 2013, när jag tränade inför Vansbrosimningen och egentligen inte mådde så bra. Nu sitter den trångt som attan, men hellre det i en kropp som är frisk. Det är lätt att ta sin hälsa för given, så ibland är det bra med en påminnelse.

Totalt gick vi på fyra yogaklasser under helgen, men hade även mycket tid för annat. Vandrade upp på Totthummeln och tränade på gymmet. Chillade på rummet och tog en promenad vid Åresjön. Holiday Club ligger verkligen optimalt, med närhet till både fjäll och vatten, tågstation och centrum.

All tid med en av mina närmaste vänner, Milla, har varit extremt värdefull. Vi ses allt för sällan hemma i stan, men här har vi verkligen hunnit prata om allt mellan himmel och jord.

Och restaurang Grow inne i hotellet bjöd på fantastiskt god och näringsrik påfyllning. Bilden gör inte maten rättvis, men hungrig blev jag av alla pass, så mina tallrikar var alltid såhär fulla. Mycket är växtbaserat, lokala, ekologiska råvaror och nya smakupplevelser. Det har verkligen blivit mysigt i restauranglokalen också sen sist jag var där. Med små lampor över varje bord och grova träbord som matchar miljön. Vilket lyft!

Alla möten med nya och ”gamla” vänner var också en av helgens höjdpunkter. Madde har du kanske koll på från vår grupp Tjejsvett på Instagram? Kul att få tid att prata mer IRL, även med hennes trevliga sällskap – Sofia som testade yoga för första gången i sitt liv. Snacka om att spara sig till bästa introduktion. På en av de vackrast platserna.

Hotellrummet fångade jag inte på bild, men utsikten från vår balkong var ännu bättre. Att vakna med det här utanför fönstret – yoga för ögat!

STORT TACK till Åre, Therese och övriga arrangörerna på Yoga Mountain Festival. Till Holiday Club Åre för lyxigt boende och Glow för fantastisk mat. Tack till alla bjussiga instruktörer, medyogisar och inte minst Milla som följde med mig. Vem vet, kanske kommer vi hit och håller ett eget event framöver? Helgens lugn har gett bränsle åt idéer och kreativitet.

Hoppas du som läser också känner dig tankad inför den nya veckan. På resande fot eller med älskvärdheter på hemmaplan. Sistnämnda får jag alltid extra hjärtskutt av efter lite distans. KRAM! /A

4 kommentarer
  1. Låter som en underbar helg, magisk plats för yoga – och allt annat 🙂
    Körde sup-yoga för första gången i somras på en för dagen vågigt (!) hav i Bohuslän. Inte optimala förutsättningar för balansen (jepp druttade i flera gånger) men vilt och äkta i naturen. Nästa gång kör jag gärna i lugn pool, haha. 🙂

    1. Ja Lisa, det var verkligen underbart! Och ja, bra att starta med SUP Yoga i pool. Jag trodde först vi skulle ut på Åresjön, haha, med förstår att det måste ge ännu en dimension att köra ute i naturen 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras