Fridas utmanande löpbandsintervaller – upplägg


Ja fast nej. Jag har inte känt mig på topp de senaste dagarna. Bilder du ser är från ett annat pass, då jag däremot var på g och sugen på något av det jobbigaste jag vet – utmanande löpbandsintervaller! Där du inte kommer undan med ”vacker natur att stanna och fota” och bandet ”bestämmer” farten. Och visserligen är det ingen av oss motionärer som måste springa i 17 km/h, men du vet hur det är att klara något du tycker är svårt. Det ger en jädrans powerkänsla att ta med till annat, som blir en bagatell i jämförelse. Dessutom blir du ju även bättre på det du gör genom att pressa dig lite över din bekvämlighetsgräns då och då.
Men. Alla dagar är inte rekorddagar och det är också ok. Jag har istället lagt krut på att sova så mycket jag kan och kurera mig på hemmakontoret. Det är som att jag går och bär på något skit som inte vill bryta ut helt, så jag spar mina ösiga intervaller till en annan dag.
Om du är frisk och taggad rekommenderar jag inspirerande Frida Lindströms (@fridaflow på Instagram) löpbandsintervaller, som du hittar upplägg för här:

Fridas utmanande löpbandsintervaller

Uppvärmning: 10 min jogg
Intervaller: 3 x (3 min, vila 60 sek, 2 min, vila 30 sek, 1 min), serievila 2 min
Fridas fart, men du anpassar till en personligt utmanande nivå:

Serie 1

  • 4:20 (13,8 km/h)
  • 4:10 (14,4 km/h)
  • 4:00 (15,0 km/h)

Serie 2

  • 4:17 (14,0 km/h)
  • 4:08 (14,6 km/h)
  • 3:45 (16,0 km/h)

Serie 3

  • 4:08 (14,5 km/h)
  • 4:00 (15,0 km/h)
  • 3:29 (17,2 km/h)

Heja dig som testar! Ja även dig som liksom mig laddar upp med krafter till en annan dag.. KRAM! /A
P.S. Sex andra utmanande löpbandsintervaller hittar du här. D.S.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras