Händelserik vecka – lugn helg ur mobilen #60

Ljud, stress och stora folkmassor..

Jag blir allt mer känslig. Vet inte om det kommer med åren eller har med min tidigare utmattning att göra? Då mest av för hög påfrestning i form av träning med för lite energi i kroppen, samt ett hektiskt småbarnsliv. Nu på senare år mer att jag snuddat vid gränsen p.g.a. höga krav på mig själv när det kommer till yrkeslivet, vilket påverkat sömn och återhämtning negativt.
Men, nog stämmer det även att klokhet kommer med åren? Och skinn på näsan. Jag har i alla fall lärt mig tyda kroppens signaler bättre, att säga ifrån när det blir för mycket och balansera upp med det som krävs. För att må bra och undvika en ny utmattning, där sömn och puls ger tydliga signaler. Förra veckan var intensiv men rolig och så ser även denna ut att bli. Därför passade jag på att ta igen mig extra mycket under helgen, utan resor och tider att passa.
utmattning

Händelserik vecka – lugn helg ur mobilen #60

  • Norge t/r. Reste med Terese till Oslo och vidare till ett samhälle utanför Drammen i onsdags. En spännande dag hos Abilica och även saker runt omkring. Mysigt med tid att prata med Terese och jag passade även på att testa norsk tørrfisk. Ingen hit enligt mig, men kanske man bör tillaga den på något sätt? Vet du?
  • Föräldrarbesök. Mamma och pappa har bott hos syster Mia med familj hela veckan, men även hjälp oss ett par dagar. Det var lyxigt att komma hem till mammas röding efter resan i onsdags och i lördags var Junior och Jonna hos dem och lekte, samtidigt som Hugo och Hampus var på fotbollsträning. Älskar mina barn och föräldrar som du vet, men så skönt med några timmars ensamtid och tystnad.
  • Ansiktsbehandling. Jag och Derin har en gemensam vän som jobbar på Victus Medical. I torsdags fick vi komma dit och testa varsin avancerad ansiktsbehandling inför en artikel till SportHälsa. Mitt livs första. Berättar mer när artikeln är ute.
  • Allt för Hälsan. Fredagen spenderade jag som sagt ute på Stockholmsmässan, med ett Power Plate-pass och trendspaning.
  • Inomhuslördag. Det regnade hela lördagen, vilket var som upplagt för en hemmadag. Jag gick på yoga och var ute en sväng med mina små, annars bara hemma. Det är något lugnande och kravlöst med den här mörka månaden, känner du också så?
  • Farsdag. Jonas fixade sin egen present en dag innan – en fisketur med vänner. Fick en stor gädda, men den kastade han i och kom hem med sushi istället. Tack och lov. Min egen pappa firade jag med en hälsning som väntar på honom hemma i Jorm. Och allt jag skrev förra året låter jag stå.. ♥
  • Löpning. Har inte blivit mycket av det sen vi kom tillbaka till stan. Jag har mått konstigt och inte alls haft lust, vilket delvis berodde på mens lagom till helgen. Blir ändå lika glad varje månad, trots PMS och bök. Jag värderar kvittot på att kroppen mår bra, att den inte är i närheten av någon fysisk utmattning. Och i söndags morse kom jag även igång med löpningen igen, vilket är avstressande på sitt sätt. Duggregn är som skapt för att springa i!

Det var min helg i det stora hela – hur var din? Berätta gärna, det är alltid lika intressant att höra. KRAM! /A

2 kommentarer
  1. Denna helgen var riktigt spännande! Jag var i Stockholm på förbundskonferensen med grön ungdom lördag och söndag. Det började dock inte förrän lördag eftermiddag och jag anlände på morgonen så jag fick tid på stan! Så jag gick till Pierias livs och köpte gottigheter. 😊 Kikade runt i andra affärer med innan jag tog mig till Hermans på söder och åt världens godaste buffé! 😁 Mycket händelserik helg med intellektuella utmaningar och härliga människor 🙂

    1. Ellen – vad härligt att höra! Dagar som dem ger sådan energi. Hoppas du känner så och tar med det nu under veckan! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras