Test av Power Plate och trendspaning på Allt för Hälsan 2018

Allt för Hälsan 2018 är igång för fullt ute på Älvsjömässan.

Har du varit där? Eller ska under helgen? Jag gjorde en snabbvisit igår ihop med mina kollegor. Mest för att intervjua Staffan Göransson, VD av träningscentret Viberoom där träning med Power Plate hålls, samt testa denna vibrationsplattan vid ett corepass. Läs hela intervjun här på SportHälsa och min personliga upplevelse är positiv. Vibrationerna gör att muskelaktiveringen fördubblas och det kändes verkligen. Jag fick jobba stenhårt för att inte ”skaka av” plattan, så det är omöjligt att fuska och inte aktivera coremusklerna. Kul och bra för oss som har ont om tid och tendens att hoppa över magträningen. I alla fall göra jag det.
Mer Power Plate kommer jag visa dig framöver, då SportHälsa har ett bloggevent hos dem i slutet av november. Men jag spanade även in annat på Allt för Hälsan 2018.

Allt för Hälsan 2018 – snabb trendspaning

Till skillnad mot förr är Allt för Hälsan inte samtidigt som Fittnesfestivalen, vilket innebär en mässa med mer ”naturlighet” i fokus. Mindre ytlighet och muskler, mer välmående inifrån – för att hårdra.

Vattenflaskor. Snygga, giftfria och miljövänliga. Här några från märket Glacial som jag fastnade för.

Träningskläder. Inte lika stort utbud som under Fitnessfestivalen, men ett par av mina favoritmärken var på plats. Gococo med sina färgglada funktionsstrumpor t.ex. och Pierre Robert med sköna underkläder. Här en mjuk sport-bh och tights i merinoull. Fatta vad skönt i vinter!

Återhämtning är huvudtema vid årets mässa, något som både visade sig i form av uppblåsbara madrasser och olika massageverktyg.

Yoga platsar fint på Allt för Hälsan. Här vackra mattor från Wilma & Louise och du kan även gå på flera prova-på-klasser.

När det kommer till kost är Raw Food och Vegan det nya svarta. Du hittar inte lika mycket proteinpulver och bars som på Fitnessfestivalen, men massor av olika naturliga produkter.

Bäst med årets mässa var ändå de här – Ellie, Lillemor, Derin och Angie som studerade något annat när jag tog bilden. Det är kul att ses utanför kontoret ibland, snacka över en lunch till överpris och mingla ihop bland samarbetspartners.
Besöket blev dock inte långvarigt för mig i år. Jag är trött på resande och stora folkmassor efter den här veckan, så när vi gått ett varv och Power Plate-artikeln uppe åkte jag hem. Fortsatte med skrivbordsjobb tills kottarna kom hem och nu blir det skönt med en lugnare helg. Startar upp med efterlängtad yoga.
Stor kram och hoppas du får en skön lördag du med! /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras