Hur får vi igång den i familjen som inte vill röra på sig? Rörelseglädjepodden #18

Hur får vi igång den i familjen som inte vill röra på sig?

Lyssnar du på den här podden tycker du förmodligen om att röra på dig, men säkert har du personer i din närhet som inte älskar det lika mycket? I avsnitt 18 djupdyker vi i ämnet – hur vi får igång en familjemedlem som hellre ligger i soffan än att jobba upp pulsen.
Avsnittet spelade jag och Terese in på tåget efter studiebesök hos företaget Abilica i Norge, om du hör lite brus i bakgrunden. Vi reste dit över dagen för ett superintressant möte och presentation av massa frestande träningsutrustning, men tränade inget själva. För mig passade det bra med en vilodag och suget tar jag med mig till dagens pass istället. Där har vi också ett typiskt exempel på hur lätt det är när du redan har en inbiten träningsvana. Även om du inte tränar dagligen sitter det i ryggmärgen att du mår bra av det, därför kommer du röra på dig när möjligt. Det är DEN känslan vi vill ge den familjemedlem, eller annan person för den delen, som inte är lika träningsfrälst. Ett sug efter träning och rörelse.

Det är alltid lite svårare att ”lära gamla hundar”, men även barnen fastnar vid sina skärmar. I avsnitt 18 av Rörelseglädjepodden får du tips för att aktivera både stora och små. Lyssna på dagens färska avsnitt av Rörelseglädjepodden här eller där andra poddar finns, som Acast och Itunes. Du är även välkommen att ställa frågor till oss i en kommentar till det här inlägget som vi besvarar i nästa avsnitt. Tagga gärna även #rörelseglädjepodden om du skriver/publicerar något som har med den att göra. Så att vi alla kan hämta inspiration från varandra om träning, hälsa och familjeliv.
In och lyssna. PUSS! /A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras