FILM: 5 kombinationsövningar med hantlar i cirkel

Fredag kompis!

Och den här gången har jag med min vän och SportHälsa-kollega Therese i veckans träningsfilm. I torsdags möttes vi upp på Nordic Wellness där hon jobbar som PT för att fota och filma övningar. Som alltid lika roligt och effektivt att jobba ihop. Therese smittas verkligen med sin glada utstrålning och tillsammans får vi snabbt ihop olika roliga träningspass. Här en första sneak peak som kanske kan vara något inför din fredagsfys? Fem kombinationsövningar med hantlar.
Kombinationsövningar med hantlar kan vara bra när du vill träna tidseffektivt, förbättra din koordination och förmåga att använda hela kroppen samtidigt. Eller bara köra något fartigt och kul. Du kan kanske inte lasta på lika tunga vikter som när du fokuserar på en övning och kroppsdel i taget, men övningar som passar bra för att bygga uthållighetsstyrka i cirkel. Här visar vi och ger förslag på upplägg.

5 kombinationsövningar med hantlar i cirkel

  1. Enbensknäböj + bicepscurl – 1 minut
  2. Axellyft åt sidan + bakåtrotation – 1 minut
  3. Knäböj + axelpress – 1 minut
  4. Planka + enarmsrodd – 1 minut
  5. Framåtlutad tricepskickback – 1 minut

Vila 15 sekunder mellan varje övning och kör 3 varv eller så många du hinner. Vill du inte köra det som en cirkel funkar det såklart lika bra att göra en övning i taget, förslagsvis med 3 x 15 repetitioner per övning och sida. Lycka till!
KRAM och hoppas du får en fantastisk fredag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras