Längtarlista oktober – 5 saker jag ser fram emot

Hej bästa du och hej oktober!

Om september är min favoritmånad, p.g.a att hösten liksom börjar då och att jag fyller år, är oktober en skön fortsättning. När saker börjar falla på plats efter sommaren. När naturen skiftar färg ordentligt och vi kommer ytterligare ett steg mot julen. Ja, du hörde rätt – jag längtar redan! Kanske mest för att jag saknar mina föräldrar och Jorm, men även allt det mysiga som hör högtiden till.
Det var länge sen jag skrev en måndagslista, men nu så. Och eftersom jag gillar att ha saker att blicka fram emot fick det bli en på tema längtan.

Längtarlista oktober – 5 saker jag ser fram emot

» Fjällen. Det nästan värker i hjärtat av längtan till färgsprakande fjäll den här årstiden. Det är en helt annan sak än här i Stockholm, så sista helgen på höstlovet är en tripp norrut inplanerad. Till Jonas mamma i Dalarna och kanske även Östersund (som bilden ovan är ifrån). Dessutom har jag Yoga Mountain Festival i Åre 16-18 november ihop med Milla att se fram emot. Något ”fjälligt” att längta efter den månaden också alltså.

» Värdegrundskurs. Lördag 13 oktober ska jag gå en utbildning tillsammans med andra ledare på GT Vikingarna, om hur vi alla ska behandla varandra. Jag tycker sånt här är superintressant och kommer säkert få med mig bra tankar även till annat än min tränarroll vid gymnastiken. Lovar att dela med mig.

» Oslo. Datum är inte spikat, men jag och Terese ska göra en tripp till Norge för att prata samarbete med Rörelseglädjepodden. Spännande och jag har aldrig varit i Oslo, så staden blir också kul att se.

oktober

» Mer styrketräning. Tanken för hösten var att styra om från mer löpning till styrketräning, men så kom Lidingöloppet in som en spontan bonus. Jag fortsätter med styrketräning ett par gånger i veckan även under löpsäsong, men måste anpassa den så att benen är pigga inför löppassen. Nu har jag inget lopp alls inplanerat och ser fram emot att kura mer inne bland vikterna igen. Låta konditionsträningen komma i andra hand istället, men inte lägga ner den helt. Älskar variation i min träning.

» Mörker och kyla. Jo faktiskt, jag längtar efter mer av det här. Kan vara min melankoliska känsla som alltid dämpar mig på hösten. Som söker något matchande. Skulle helst krya upp i soffan med raggsockor, te, levande ljus och gosiga ungar ända till april.


Har du något speciellt du längtar efter nu i oktober? Berätta gärna i en kommentar eller länka om du skriver en egen lista någon annan stans. Varm kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras