Hur din frisyr speglar din personlighet – nyklippt på Nytid

Jag vill ha en uppfräschad, tuff och sportig frisyr..

..var mitt önskemål till Eleonor på salong Nytid igår efter jobbet. Jonas hade gett mig den genialiska födelsedagspresenten att gå och fixa det hos vår vän, vars son går i samma klass som Hampus. Jag hade inte klippt mig sen i början på sommaren, topparna var risiga och utväxten över en centimeter. Det var verkligen på tiden att göra något åt mitt skandinaviska burr, som med sina fina hårstrån lätt skadas. Att kapa av det en bit till en page som går att variera på många sätt känns också mer som jag. Lite ”vild och busig” stil om du förstår vad jag menar?
Jag tycker det här med att uttrycka sig med en speciell klädstil eller frisyr är superintressant. Det kan avslöja oss mer än vad vi tror. Sen finns det såklart andra faktorer som styr vilken frisyr vi väljer, som hårkvalité, yrke, för att det ska vara smidigt när du tränar med mera. Jag var ändå nyfiken om det finns några typiska enligt våra personligheter och kollade därför upp detta från en ”säker” källa (nyheter24, haha).

Hur din frisyr speglar din personlighet

1. En prydlig hästsvans. Gillar du att sätta upp håret i en vanlig, enkel och strikt hästsvans visar det att du är organiserad, koncentrerad och sällan blir störd när du arbetar.

2. Långt och rufsigt. Gillar du att ha håret långt, utsläppt och lite oborstat avslöjar det att du är en spirituell person. Lite av en rebell, med stort hjärta inför saker du verkligen tycker ”spelar roll”.

3. Sidbena. Kammar du håret i sidbena är du försiktig och försynt som person. Du uppfattas även som realistisk och pålitlig.

4. Kort frisyr med lugg. Har du en kort frisyr visar det att du inte tänker låta någon annan styra dig – du har full kontroll. Korthåriga personer är ofta opartiska, men kan även vara försjunkna i djupa tankar. Det är inte lätt att imponera på någon med dig med kort hår.

Hmm. Jag kan både känna igen mig själv och andra i de här beskrivningarna, men gör ofta lite av varje med håret. Hästsvans ibland, rufsigt ibland, sidbena och mer kort än långt. Stämmer något av påståendena bra in på dig?

Det är också intressant att se hur ANDRA väljer att styrka din frisyr utifrån vad hen har för uppfattning om dig, därför gav jag Eleonor ganska fria händer. Och som du ser – kanske var det hennes lilla hund som inspirerade till de ”tuffa lockarna” (som Eleonor kallade det)? Inte mig emot att vara lik en sån sötnos. Jag blev i alla fall lika nöjd som du ser att jag är på bilden. Kort, lättstylat och en snällare ton på utväxten för att inte slita så mycket på håret.

Rekommenderar varmt den personliga lilla salongen Nytid på Tegnérgatan 10 i Stockholm som Eleonor driver tillsammans med sin vän Camilla. Högt i tak med lugn och stor mysfaktor. Betydligt skönare miljö än de större frisörsalongerna tyckte jag. Och istället för att gå efter senaste hårtrenderna hjälper tjejerna med skonsam hårvård och att skapa en frisyr som passar ens personlighet. Dock inte utifrån någon nyhetssida, utan utifrån din stil och dina önskningar.

Förutom uppfräschad frisyr i födelsedagspresent fick jag med mig ett silvershampo av märket O way. Det ska hjälpa håret att eliminera gula reflektioner, ge lyster, styrka och fukt. Utvärdering kommer längre fram om du är nyfiken.
Puss! /A

6 kommentarer
  1. Riktigt snyggt blev det! Har nog också en salig blandning av allt. Hade jag haft tillräckligt långt hår hade det ofta åkt upp i hästsvans, annars är det snedbena, lite lugg men inte särskilt rufsigt. 🙂

    1. Tack Bettan! Och du verkar som de flesta av oss – en blandning av allt. Lite kul med såna här typer av ”personlighetsanalyser” dock tycker jag 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras