Träningsplanering 2 veckor fram till Lidingöloppet

”Jag är lugn med att klara Lidingöloppet på min grundträning”..

..skrev jag för några dagar sen. Minns du? Sen kunde jag ändå inte låta bli att testa löpformen med ett kuperat långpass igår. Det är typiskt mig att lura bort prestationspressen genom att säga/tänka en sak, men sen är jag ändå för nyfiken för att låta bli att prova. Att känna sig säker på att kroppen klarar utmaningen när en ställer sig på startlinjen är ju ändå en skön känsla. Och jag sprang både backintervaller och 18 kilometer, plus 2 kilometers rask gång på slutet. Totalt 20 kilometer vilket är ⅔ av Lidingöloppets distans – det jag brukar träna upp mig för inför lopp. Resten av biten kommer stämningen, adrenalinet och energidepåerna fixa, så ingen idé att träna ”för mycket” tänker jag.. 🙂
Hur som helst – 30 kilometer terräng är ändå en utmaning, så det känns tryggt att göra det jag kan för ett njutbart lopp. Löpningen är en sak och fler långpass kommer jag inte köra innan loppet, men jag vill även planera övrig träning så att benen inte är mos på tävlingsdagen. Så här ser kommande veckors träningsplanering ut, även om den som vanligt inte är ristad i sten.

Träningsplanering 2 veckor fram till Lidingöloppet

 • Måndag: Vila
 • Tisdag: Styrka – bröst/axlar/biceps (med helkroppsövningar som dips och chins)
 • Onsdag: Löpning – korta intervaller
 • Torsdag: Styrka – rygg/baksida axlar/triceps (med helkroppsövningar som pull-ups och push-ups )
 • Fredag: Löpning – distans efter dagsform
 • Lördag: Yoga
 • Söndag: Styrka – ben
 • Måndag: Styrka – bröst/axlar/biceps (med helkroppsövningar som dips och chins)
 • Tisdag: Löpning – distans efter dagsform
 • Onsdag: Styrka – rygg/baksida axlar/triceps (med helkroppsövningar som pull-ups och push-ups )
 • Torsdag: Vila eller kort löppass med fartökningar
 • Fredag: Vila
 • Lördag: Lidingöloppet

Min träningsplanering är lika mycket för att få in alla tänkta träningspass som att inte glömma bort den viktiga vilan. Alla har vi olika behov och att bromsa är fortfarande min största utmaning.
För dig som vill planera för längre än två veckor har jag skrivit hur du gör en långsiktig träningsplanering här. Här kan du även läsa ett längre inlägg om styrketräning, vad som händer i kroppen, att styrketräning med olika syften, veckoplanering för din styrketräning och annat. KRAM! /A

2 kommentarer
 1. Har aldrig sprungit ett lopp tidigare men spontanköpte en startplats till Lidingöloppet idag och sprang precis nyss mitt första löppass på flera månader. Blir minst sagt en spännande start men jag gillar utmaningar!!

  1. Vad tuff du är! Antar att du ändå tränat annat? Och fördelen med Lidingölpppet är att det är terräng, vilket är skonsammare än asfalt. Är det 30 km du springer eller ett av de kortare loppet? Stort lycka till hur som helst!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras