Pulled Beans-skav i pitabröd – godaste vegorätten?

Pulled Beans!

Minns du att jag nämnde den nya produkten från Hälsans Kök i ett tidigare inlägg? Om inte – här kommer ännu en osponsrad recension. Jag fick nämligen med mig en förpackning hem från presslunchen att prova på egen hand. Och jaaaaaa! Det här är verkligen en produkt jag gillar. Som ger matigt tuggmotstånd, har fantastiskt god smak (i alla fall rätt tillagad) och har ett bra näringsinnehåll – utan samma belastning på vår planet som kött.
– Klimatbelastningen för vegetariska köttsubstitut är avsevärt lägre än för kött och dessutom är det bättre för hälsan att äta mer växtbaserat. För att få fler att komma igång med att laga fler vegetariska måltider, måste det vara enkelt att laga och såklart smaka gott. Det ska inte kännas som en uppoffring att avstå kött och det är här Hälsans Kök och nyheten Pulled Beans kommer in i bilden, säger Johannes Erlandsson, nordisk marknadschef för Hälsans Kök.
Pulled Beans baseras på sojaprotein och är helt vegansk. Den innehåller 27 % protein och har en köttliknande textur och neutral smak, vilket gör den perfekt för oss som gillar kött men vill byta ut det mot mer klimatsmarta alternativ ibland. Till exempel varje måndag, som blivit lite av en tradition tack vare Meat Free Monday-rörelsen, men tisdagar går minst lika bra.

Pulled Beans-skav i pitabröd

Ingredienser:

 • 1 paket pulled beans
 • 1 lök
 • 1 msk sojasås
 • 1 dl grädde
 • salt och peppar
 • lingonsylt
 • grönsallad
 • pitabröd

Gör så här:

 1. Stek hackad lök och pulled beans i olja.
 2. Salta, peppra och häll i sojasås och grädde.
 3. Låt småputtra medan du gräddar pitabrödet en stund i ugnen.
 4. Servera i brödet med sallad och lingonsylt.


Kanske den godaste vegomat jag ätit! Och enkelt att variera. Nästa gång kanske jag steker dem med wokgrönsaker och kokosmjölk. Ett annat tips är om du adderar kantareller till receptet ovan, som jag tänker mig kommer höja smakerna ännu mer.
KRAM! /A

3 kommentarer
 1. Låter så gott! Måste testa. Saknar ”renskavs”-liknande produkter och äter ju inte den typen av kött sedan rätt många år och vill inte göra det heller, men saknar norrlandskänslan, måste testa detta 🙂

  1. Då kommer säkert gilla det här! Jag lät det stå lite väl länge på spisen så att grädden liksom kokade in i pulled beans-en, men det blev väldigt saftigt då. Rekommenderas! 🙂
   KRAM!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras