Höstens första vanliga, ovanliga arbetsvecka

Lugnt, lugnt, lugnt, RIVSTART!

Är det inte märkligt hur det kan vara? Att allt ofta händer samtidigt, istället för att sprida ut sig lite lagom. Skolstart med tidiga mornar, växla upp på jobbet, barnens träningar, event som frestar och egna hobbyprojekt. Jag är inte mitt piggaste efter den här veckan om man säger så, men har ändå förvånansvärd hög energi. Jag gillar ju det här också. Den stora kontrasten från sommarens avkoppling, som jag ser lite som att du ”bryter ner en muskel för att den ska bygga sig ännu starkare” efter nästa viloperiod. Och mycket av det jag pysslar mer är självvalt. Saker jag inte kan låta bli p.g.a. min konstant kliande kreativitet och nyfikenhet.
Förutom att kämpa med att komma upp på mornarna och hinna i tid till barnen skola är jag tillbaka heltid på SportHälsa igen. Som vanligt är det roligt att återse kollegorna och som vanligt är ingen dag den andra lik. Så här har höstens första arbetsvecka sett ut.

Höstens första arbetsvecka

Måndag: Det var skolstart, upprop på skolan och gårdsfest. Så spännande med nya klasser och återseende av kompisar och lärare. Jonna och Junior var spända, men jag var med dem halva dagen och jobbade hemifrån efteråt. Det är fördelen med ett mestadels digitalt jobb – att kunna sitta var som helst och vilken tid som helst. Och då det ofta är saker med barnen jag vill vara med på så krävs det minimalt med tid för transport om jag sitter hemma.

Tisdag: Första kontorsdagen med många kära återseenden. Derin har jag saknat massor (bild från event du kan läsa mer om längre ner), så det var kul att ses och snacka ikapp tiden över våra datorer. Ja, även om jobbgrejer såklart. Vi är ett bra team allihop och vi brukar alltid stämma av allt vid ett möte när jag är på kontoret.
srafesten
Onsdag: Även den här dagen satt jag hemma och jobbade p.g.a. mycket skrivarbete som är skönast att göra helt i tystnad, men även för att jag skulle iväg på Stafesten. Storyn bakom loppet (och att jag fick kramas med Mark Levengood – bara det!) kan du läsa här.

Torsdag: Ännu en dag på språng. Jag jobbade hemifrån på morgonen, sen cyklade jag ner på stan för att prova ut ett par sulor från Aetrex på Stadium. Jag ska skriva en artikel om den nya metoden att snabbt och smidigt testa sin fotisättning på en Aetrex-maskin, för att köpa ett par personligt anpassade sulor. Kvar är att testa själva sulorna, hur de känns när jag springer med v.s. utan. Blir spännande!

Direkt från Stadium till presslunch ihop med Derin. Det var lansering för Hälsans Köks nya Pulled Beans – en sojabaserad, vegansk produkt. En mästerkock var på plats och tillagade några riktigt mumsiga rätter, samtidigt som nutrutionisten Anki Sundin pratade om den ökande vegotrenden. Riktigt intressant. Anki är en av landets främsta kostexperter som kan sin sak och förklarar ärligt och tydligt. Och Pulled beans kan jag absolut tänka mig äta igen. Med kryddor och tillbehör knappt möjligt att märka skillnad från kött, så det är en toppenprodukt för den som älskar kött men vill äta vegetariskt ibland. Eller vem som helst som söker snabb, smidig och klimatsmart mat.

Fredag: Startade dagen vid hemmakontoret, sen mötte jag upp SportHälsas bloggare Lisa för att fota och filma övningar till sajten. Typiskt nog hade solen lyst hela morgonen, men när vi skulle sätta igång började det regna och blåsa hårt. Nåväl, det passar ju ändå bra för rätt höststämning. Nu är kameran full av nytt material och jätteroligt att återse Lisa. Jag är så glad över alla härliga personer jag mött via mitt jobb.
Ok, det var min första arbetsvecka heltid den här hösten och i morgon börjar en ny. Men först kör vi en ”skön” söndag va? Min full av projekt, men även idag roligheter som jag berättar mer om en annan gång.
KRAM och hoppas du får en fin dag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras