Chicken tortilla wrap – snabbt och gott recept

MAT!

Underbart gott och även själva matlagningen gillar jag. Tycker om att stå och filosofera i köket mellan ugnen och stekpannan. Men så fort ingrediensen STRESS blandas in är det inte lika roligt. Känner du igen dig?
Du vet säkert hur det kan vara såhär efter semestertider, då ingen är i fas och rutinerna är ruckade. Panikhungern är ett faktum efter en lång dag med skola, jobb, träningar och maten måste bli klar snabbt. Ett av mina knep i det läget är pita- eller tortilliabröd. I dom kan du ju lägga i princip vad som helst – köttfärs, fisk, keso, ägg, bönor, kyckling tillsammans med grönsaker och någon sås. Ta det du har i kylen och låt alla själva kombinera sin variant.

I helgen grillade jag kyckling och gjorde en plåt med ugnsgrillade grönsaker som utgjorde basen i min tortilla wrap.

Chicken tortilla wrap

Ingredienser kyckling/varma grönsaker:

  • Kyckling
  • Aubergine
  • Paprika
  • Rödlök
  • Champinjoner

Grilla ex. på i 225° ugn på en plåt med bakplåtspapper, olivolja, örtsalt och peppar i ca 30-40 minuter. Detta kan du göra en stor mängd av att använda till tortilla wraps en dag i framtiden.
Ingredienser kall fyllning:

  • Bladspenat
  • Riven ost
  • Tomater
  • Avocado
  • Creme fraîche med pressad vitlök och örtsalt


Lägg alla ingredienserna på ena delen av brödet så att det finns något att vika ihop. Det är lätt att fylla på med lite för mycket godsaker.
KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras