5 somriga snacks från Snäckö

Godmorgon bästa du!

Vi är tillbaka i Stockholm igen som sagt, men alla minnen från Snäckö är fortfarande färska. Vinden i håret, doften av hav, solvarma klippor, att simma ut med behaglig svalka mot huden och alla smakerna. Nästan all mat har vi lagat själva. Det är både billigast och mest avslappnat när en har många barn, men ibland har vi ätit ute eller blivit bortskämda av andra.
När Milla med familj var här fick jag flera enkla tips som jag gärna delar vidare till dig, uppblandat med andra små goda snacks från dagarna på Snäckö.

5 somriga snacks från Snäckö

1. Ägg! Så enkelt och gott i alla möjliga former. På översta bilden som äggröra vid en av våra frukostar, men framför allt är det körsbären som är sommarlyxen på bordet. Jag åt de, till en skål med keso/vaniljkesella & co.

2. Plocksallad! Till lunch fixade Milla pasta med flera goda tillbehör som alla kunde kombinera själv efter smak och tycke. Pesto, knaperstekt bacon, oliver, fetaost, soltorkade tomater, grönsallad, stekt korv och champinjoner.

3. Glass! Riktiga Kalle Anka-strutar åt vi en dag inne i Mariehamn. Min med Oreo Cookie- och Tutti Frutti-smak.

4. Helgrillad halloumi! Du har säkert ätit den i skivor, men ett smart tips är att grilla den hel och sen skära upp i mjuka delar. På så sätt blir osten aldrig torr.

5. Melonsallad! Att skära vattenmelon i bitar och ha i en sallad med fetaost till är ett saftigt och gott tips. Jag har även hört att det ska vara väldigt gott att grilla melonen, men det har jag inte testat. Har du?
Hoppas du kan snappa upp lite inspiration inför nya veckans måltider. KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras