”Det som ser för bra ut för att vara sant är ofta det…”

”Det som ser för bra ut för att vara sant är ofta det…”

..sa en klok person jag känner. Och så här i semestertider har jag funderat lite över detta. När vykortsvackra sommarbilder visas upp kors och tvärs i sociala medier – mina med. Halvnakna kroppar hoppa i vattnet, glada miner och njutningsfulla stunder med nära och kära. Ofta är det då flest väljer att avfölja. Det skiner liksom lite för mycket för att jantelagen ska acceptera det. Nej, ”ge oss någon att tycka synd om istället, som har det lite sämre”. 
Nej, såklart att inte alla tänker så, men det är den parallell jag drar till tappade följare när någon visar upp glada bilder. Men för att återgå till rubriken – har du tänkt på att bakom de lyckligaste bilderna kan de tuffaste livshistorierna finnas? Jag tänker på mig själv och alla andra som varit nära döden eller andra trauman. Att den som förlorat någon närstående, själv varit svårt sjuk eller fått kämpa hårt för att ta sig dit de är, får en annan syn på livet? Ser allt genom ett mer (enligt vissa överdrivet) positivt filter? I jämförelse med det där superjobbiga, medvetet eller omedvetet.
Jag har varit allvarligt sjuk i anorexi, genomgått påfrestande behandlingar för att bli gravid – med missfall och konstant oro. Jag har förlorat två barn, kämpat mot ortorexi och prestationsångest. Men ska jag behöva nämna allt detta för att vara berättigad att lägga upp mina härliga semesterbilder? Nej. Men det är där vi kan behöva lära oss rubriken till det här inlägget. Att alla har/har haft sina svårigheter i livet som inte alltid syns utåt. Och inte heller måste göra det.

Jag lever fortfarande inte ett 100% problemfritt liv, men det var länge sen jag njöt så av tillvaron som nu. Långt ifrån stress, nära mina barn, med magiskt vackert skärgårdsliv på Snäckö. Har aldrig så nöjd med att vara mig själv som nu, i en tillvaro där jag njuter av god mat – ihop med familjen och tillsammans med fina vänner. Igår lämnade familjen Halldén oss efter ett par sköna dagar ihop och senare idag kommer Milla med familj.

Jag ser fram emot ännu mer grillat, att spela sällskapsspel till sen timma, bada, träna och framför allt – prata om livet. Det som inte ryms på en Instagrambild, inte ens i texten.

”Det som ser för bra ut för att vara sant är ofta det”, alla har sina bagage och svårigheter, men det betyder inte att vi inte kan/får vara lyckliga i nuet. F*ck jante och låt oss dela både glädje och sorg – det omätbara och omöjliga för oss att jämföra mellan varandra. Låt oss lära, trösta, inspireras och glädjas med varandra istället, precis som vi gör med våra närmaste vänner. KRAM! /A

6 kommentarer
  1. Jag håller med dig! Alltför lyckliga och perfekt stylade bilder lockar mig inte. Själv avföljde jag två som lade ut bild om att längta efter julen(!!??) Mitt i sommaren?! Det var säkert 3-4 veckor sedan.
    F ö följer jag inte många kändisar/offentliga personer. Jag har gjort det men tagit bort fler och fler då det känns märkligt att jag ska intressera mig. Jag följer dig då du verkar vara en trevlig tjej med fötterna på jorden och sunda tankar och tips. Sedan fyra personer till.

    1. Linda – ja, visst är det bra att kunna välja! Sen kan många konton lägga ut snygga bilder ur en konstnärlig synvinkel och det är svårt att hitta personer att hålla med 100% i allt. Det fina är ju att vi är olika – och bestämmer själva 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras