5 x kul konkurrens till iPads – lek för stora och små barn i Jorm

Hej från Jorm nu!

Så vackert att jag smäller av varje gång jag återser min barndomsby. Fjällvärlden som också blir vardag efter ett tag, men vars skönhet och lugn garanterat påverkar en massor ändå – medvetet eller omedvetet. Barnen också, även om de inte står som mig och njuter av det jag ser. Nä, de vill ha action. Leka, spela, busa, ut på äventyr. Och jag kan känna igen min rastlöshet i dem och hakar gärna på nu när jag inte har några ”vuxenmåsten”.
Hela min familj gillar iPads, mobiler, datorer och jobbar med det dessutom, varför det är bra att samtliga även har ett stort träningsintresse. Men som du vet är tiden för träningen bara en bråkdel av dygnet, resten fyller vi gärna med andra aktiviteter vi tycker är kul. Det är enklare såhär på semestern, med närhet till varandra, naturen och leksaker för alla åldrar. Här några saker vi hittat på de senaste dagarna.

Kul konkurrens till iPads – lek för stora och små barn


1. Frisbeegolf. Jag hade inte provat det förut, men inför sommaren hade mina föräldrar köpt en uppsättning för hemmabruk till Lassebacken. Jag, Hugo och Jonas testade och det är riktigt roligt när man väl fått in snitsen. En klar konkurrent till kubb och krocket som vi även spelar ofta här. Och om små barn är med kan får de kasta 2 gånger när de stora kastar 1.

2. Gunga. Ja, faktiskt. Härligt tidsfördriv samtidigt som man kan snacka med personen på granngungan. Och om uttråkad är hopptävling ett bra komplement.

3. Gå eller åka till sjö / hav / annat vattendrag. För det första har vatten en lugnande effekt, så de flesta blir till freds utan att det måste hända så mycket. För det andra är det optimalt för kreativiteten. Att kasta macka, bada eller vada i, gräva, fiska, åka båt, paddla, simma eller bara lyssna på det meditativa kluckandet mot stranden.

4. Spela sällskapsspel. Uno, Monopol, Yatzy och Jenga är några av våra favoriter. Här en bild från Åland förra sommaren, men vi spelade det även nu vid midsommar.

5. Åka på roadtrip! Igår lånade vi min pappas nya Volvo XC60 för en tur över Blåsjöfjället. Det krävs ju inte några långa avstånd för ett äventyr, speciellt inte om själva körandet är ett i sig. Dels i en bil med häftiga funktioner. Dels är mina barn inte vana att se mig bakom ratten, så de var lite skeptiska till en början. Jag undviker helst att köra i stan, men gör det gärna här i vida fjällvärlden och tekniken sitter i ryggmärken. Allt gick fint och vi kände oss som i reklamfilmen med Zlatan.
KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras