Chill i Kännåsen

Känner du lugnet vännen?

Av att sitta på vedbodtrappan vid husknuten och njuta av den magiska kvällssolen. Haha, ELLER kan jag meddela att det 1. var ett projekt att hitta en plats att ställa kameran på innan, 2. krävdes x döda myggor på vägen mot den ”rofyllda” bilden. Nej jag har väl aldrig varit något expert på att ta det lugnt, varken som barn eller vuxen, men att se det fina i tillvaron – det kan jag. Och även om jag fortfarande får påminna mig själv om att jag faktiskt inte måste ”göra nytta” varje sekund eller var så avslappnad vid just den här fotograferingen, får jag ett inre lugn av natur och fina vänner.
Som vanligt är det du ser i mina flöden här i bloggen och på Instagram bara en bråkdel av vad jag egentligen gör under dagarna. Det är ju trots allt en träningsblogg så därför blir det mycket av detta, men återhämtning är också viktigt som du vet. Och som kontrast till styrketräning och löpning i Kännåsen vill jag visa dig vad vi chillat med.

Bara-vara-tid i den mysiga miljön. Där vinden var det som väsnas mest, förutom skrattande – eller tjafsande barn. Vi har ändå varit oväntat skonade från sistnämnda, trots att vi hakade på iPad-stopp mellan frukost och middag. Barnen hittade verkligen varandra i år. Efter en stunds muttrande över ”hur liiite det finns att göra” utan skärmarna var de igång med en lek.

Krig med vattenballonger på studsmattan var en hit jag rekommenderar!

Även utan ballonger – studsmatta är möjligen världens bästa sommarleksak! Mina barn älskar dom. Springer ut och hoppar flera gånger om dagen om de finns till hands.

Baddräktstjejerna spanar på hästar från granngården.

Fysiskt lugn men mentalt nervösa var vi också vid matcherna på Storsjöcupen. Jag är inte mycket för att kolla på fotboll på TV, men mina grabbars matcher tycker jag är superspännande. En kväll var även lillebror Jonas (i keps) och min faster Annika med och hejade.

En som inte chillat så mycket den här veckan är min förstfödde. Hugo och laget har kämpat fantastiskt bra under veckan och slutade med en 3e plats i hela sin årskull. Jag är så stolt och glad för honom och laget.

Summa summarum – axlarna sitter lite lägre ner efter dagarna hos Kattis med familj i Kännåsen. Och jag är framför allt glad att vi fått tid att prata. Som jag skrev på Instagram – nära vänner är otroligt värdefulla. Såna som ser igenom din fasad och tycker om dig som du är, både med styrkor och svagheter. Någon du har en såpass avslappnad relation till att ingen behöver tassa på tå, som du skratta ihop med och även gråta när det behövs. Som visar äkta glädje för din skull och genuint intresse av att lyssna när du har det tufft.
Själv kan jag räkna mina riktigt nära vänner på en hand, varav Kattis är en. Vänner sen gymnasietiden i Östersund, som bor 90 mil bort, men är som igår när jag väl träffar. Jag kan inte tänka mig en bättre start på semestern, som nu fortsätter i Jorm. Igår bilade vi vidare till nästa Jämtlandsparadis, 27 mil norrut till min barndomsby och mina föräldrarna. Vi ses mer härifrån. KRAM! /A

2 kommentarer
  1. Studsmattan är toppen – vi är inne på studsmatta nummer 2 nu😊. Vår tvååring älskar den – nu då vi varit ute med husvagnen och det inte funnits ngn studsmatta säger han ändå ”oppa oppa”. Så ikväll när vi kom hem så ”oppade” han massor.
    P.s jag vet att jag kanske tidigare önskat, men det vore toppen om en kunde då notis på mail eller dylikt om du eller ngn annan svarade på kommentaren en skriver – för en går ju oftast inte in oxh läser kommentarer igen på de inlägg en redan har läst😊

    1. Ja, visst är det grymt! Barnen älskar det och stärker samtidigt skelettet och musklerna 🙂
      Tack för att du påminner! Jag har skickat ett mail till min support för att höra. Hoppas det går att ordna!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras