Sommarlista 2018

Hej goding!

Har du haft en skön helg? Jag hoppas det. Själv kan jag inte klaga, för även om allt inte blev som planerat har jag sällan tråkigt ihop med barnen. Flera dagar i rad har vi hängt på Kampementsbadet, vilket är roligare för alla nu när Junior är gipsfri och äntligen också kan bada. Du skulle bara se hans lycka över att få hoppa ner i bassängen. Glädje som smittas likt stora vågsvall i vattnet. Själv föredrar jag dock hav och sjöar framför att bada i bassäng, men njuter ändå av att bara vara där. Hjälpa de små delfinerna upp inför deras hopp, demonstrera simtag och lugna dem en aning. Ivriga och uppspelta i sin egen värld kan det skvätta lite väl mycket på folk runt omkring. Jag som mamma känner blickarna, men väljer mina tillsägningar och tänker att vad 17 – det är väl underbart med barn som har sådär roligt i sin lek!
Det var helgens största händelse, men nu ska vi blicka framåt sommaren en aning. Jag blev så glad att springa på en lista på Catharinas blogg. Det var länge sen jag bjöd på en ”måndagslista” och den här passar extra bra just nu.

Sommarlista 2018

Vad ska du göra på din semester?
Njuta av all stressfri tid med min familj och mina vänner. Det är nr 1, oavsett var vi är eller vad vi gör. Sova ut, äta långsamma måltider, vara utomhus och hitta äventyr i närheten. Träningen hänger med, den ingår i mitt mentala avkopplingspaket, men som alltid under semestertid (och ofta annars också) – efter plats, lust och dagsform.
Ska du åka någonstans?
Ja, till fjällen, skärgården och Medelhavet. Idag reser vi till Östersund där ska jag och de 3 minsta ska bo hos en av mina bästa vänner Kattis i Kännåsen, medan Hugo spelar fotboll i Storsjöcupen. Därefter åker vi vidare till Jorm lite mer än en vecka, sen mer tid på Snäckö och sist men inte minst arrangerar vi Frisk & Stark Familj på Mythos Beach i Grekland.

Hur länge ska du vara ledig?
Hela juli och jobbar sen halvtid på distans tills skolorna börjar i augusti.
Vad vill du verkligen hinna med?
Framför allt maxa tiden med barnen, men även övriga familjen och vänner. I Östersund ser jag fram emot att snacka ikapp tiden med Kattis, i Jorm med mina föräldrar och på Åland får vi besök av Milla med familj. Jag mår så bra av tid med personer jag älskar, så det känns viktigast att hinna med. Annars vill jag komma ner i varv ordentligt, ta minst ett dopp i Jormsjön, springa med Elin längs Kvarntjärnsvägen, komma igång med bokläsning, bodybuilda i Jormgymmet och spela kubb med barnen.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Det jag skrev ovanför. Förmodligen kommer det vara svårt att koppla av i början, så det där med att ”komma ner i varv” kan ta några dagar, men jag tror/vet att jag även kommer bli kvitt stress.
Vad ser du mest fram emot?
Att lämna stan några veckor för att leva närmare naturen, min familj och mina vänner. Som jag upprepat några gånger, haha.

Vad kan gå fel?
Det skrev jag ett helt inlägg om – konflikter som kan uppstå när du plötsligt ska leva så tätt inpå andra. Men jag tänker att om det händer är det meningen att dessa ämnen ska luftas. Känns onödigt att oroa sig för det här i förskott, men jag har som sagt mina lösningar i bakhuvudet.
Vem kommer du vara mest med?
Jonas och barnen kommer vara med överallt. Eller nä, i Östersund bor Jonas med Hugo och andra föräldrar på lägret, medan jag och de 3 yngsta barnen bor hos Kattis med familj. Men hela resten av sommaren är vi samlade allihop.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Mat! Vi är sällan ute och äter men unnar oss desto finare råvaror att tillaga själva under semestertid. Och bensin, när vi reser genom halva Sverige upp och ner.
Vad kommer du köpa inför semestern?
Hmm. Nya öronproppar? Haha, nä, jag införskaffade ju nya Foppatofflor på Åland och har inga andra shoppingbehov.
Kommer du använda det?
Verkligen! Somliga snarkar endel och Foppatofflor är den perfekta hoppa-i-skon på landet.

Kommer du bli brun?
Jag är redan hyfsat brun efter sköna maj, så ja på den frågan.
Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Precis som Catharina – lev i nuet! Släpp onödigt gruppel, irritation och påhittade måsten.
Glass med Jonna i Turkiet/Anna Lissjanis
Vad kommer du äta?
Jordgubbar, grillmat, fräscha sommarsallader, glass, fisk och mammas specialrätter.
Vad kommer du dricka?
Vatten, te, kaffe och Pepsi Max. Mängd brukar vara ungefär i den ordningsföljden.

Vad kommer att göra den här semestern extra bra?
Som jag skrev om – att inte behöva småjobba. Förra sommaren och övriga ”ledigheter” under året har jag ändå haft koll på SportHälsas uppdateringar, vilket inneburit att jag fått smyga undan familjen då och då. Nu har jag bara bloggen, vilken aldrig känns som en stress – tvärtom ett utlopp för min konstnärliga ådra. Så svaret är kort och gott – mindre stress och press.
Vad kommer du ha på dig?
Shorts! Ääääälsar shorts, både när jag tränar och annars. Får dock se hur varmt det är i Jämtland, men fryser sällan om benen så det funkar nog med en långärmad tröja till.

Hur kommer du att göra dig illa?
Jag kommer helt klart klia hål på huden av alla knott- och myggbett. Det räknar jag med, men övriga skador håller jag mig gärna ifrån.
Vad oroar du dig för?
Hmm. Har egentligen bara en sak, men den behåller jag för mig själv.
Vad kommer bli extra speciellt i år?
Känslan av att vara ledig, som jag nämnt ett par gånger. Jag tycker om mig själv i stressfri upplaga, blir en bättre mamma och medmänniska. Och nu var det så länge sen jag var helt ledig, utan oro över varken jobb eller att inte ha något jobb/tillräcklig inkomst. Det ser jag en speciell känsla mot tidigare framför mig, som mer närvarande, glad och stressfri.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som bilder och känslor, förhoppningsvis av ljus, rymd och värme. Som att ha rensat hårddisken i skallen, fyllt upp med skratt, lungorna med luft och musklerna med ny kraft. Jag hoppas komma tillbaka med fulla batterier och kunna se tillbaka dagar fulla av glädje. Gemenskap, svett, iskalla dopp, goda ätbarheter, spralliga barn, energiska träningspass och djupa samtal.

Hur ser din sommarlista ut?

Vore roligt om du som läser också vill svara på frågorna, för dig själv eller i skrift. Om du bloggar samma lista, klistra gärna in länken i en kommentar så att jag kan läsa. Om inte – skriv gärna dina svar direkt i en kommentar.
Jag skickar även vidare listan vidare till Derin, Joanna och Fia.
KRAM! /A

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras