Träningspass med TRX, gummiband och kroppsvikt

Hej kompis!

Hur ser din träning ut på sommaren? Fortsätter du träna på gym, simmar, springer mer eller styrketränar utomhus? Alltså, anpassar träningen efter säsong, miljö och ledighet? Själv är jag tillbaka i stan med styrketräning på SATS nu en vecka, som vanligt varvat med yoga och löpning. Men resten av sommaren blir det mer av den här typen av styrketräning igen. Utomhus växlat med mina vänners hemmagym, jormgymmet och det på Mythos Beach. Men absolut smidigast är ju ett gym du alltid kan ha med dig.
Om jag skulle rekommenderar dig tre redskap till ditt semestergym blir det:

  1. En TRX (eller annan suspension trainer)
  2. Ett lätt gummiband
  3. Dig själv. Alltså, din egen kroppsvikt.

Sistnämnda är ju alltid med dig och räcker gott och väl för ett bra träningspass, men framför allt rygg och axlar tycker jag är svåra att komma åt utan redskap. Och en TRX och gummiband är lätt att packa ner på resan.

Sista morgonen på Snäckö hängde jag upp vår TRX i ett träd nedanför huset för ett träningspass, precis intill klipphällen. Lite väl effektiv air condition för håret flög hela tiden in i munnen och ögonen som du ser, men ändå fantastiskt skönt. Jag älskar ändå att känna vind och sol mot huden. Och så här såg upplägget ut om du vill testa med liknande redskap.

Träningspass med TRX, gummiband och kroppsvikt

Upplägg: Kör de två översta övningarna i superset med varandra x 4, sen de två nedre övningarna i superset x 4.
KRAM och hoppas du får en riktigt fin onsdag! /A

Tips på fler träningspass med TRX

2 kommentarer
  1. Jag brukar försöka anpassa min träning efter säsong så mycket det går, gärna så mycket utomhus som möjligt, men jag går även in i gymmet någon gång på sommaren, just för att kunna köra med tyngre vikter, men annars mycket i vårt hemmagym eller springer och cyklar ute 🙂

    1. Johanna – låter som mig! Gym ibland för tyngre övningar (om det finns), annars utomhusträning av olika slag. Det är hur som helst skönt att träna på sommaren tycker jag, utan tidspress 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras