FILM: Baspass a´la Anna – 6 övningar på Kampangymmet

Hej goding!

Det är fredag och filmvisning här i bloggen. Och den här gången tar jag med dig på ett helt ”vanligt” styrkepass som jag körde i söndags. Vi tillbringade dagen på Kampementsbadet som du kanske minns att jag berättade? Där det finns ett supernajs litet skrotgym. Inte lika polerat och stilrent som de stora gymkedjorna, men det är precis det jag gillar med det. Riktiga järnhantlar, tegelvägg, robusta maskiner, skivstänger och – ja allt en gymråtta som mig kan önska sig.

Under slutet av träningsperioden mot Stockholm Marathon fick styrketräningen komma i andra hand och blev inte lika planerad som annars. Därför är det så roligt nu när jag kan köra på utan ”riskera träningsvärk inför långpasset” o.s.v. Jag kan mata på med mina tunga favoriter hur jag vill, så som i detta så kallade baspass, alltså med blandade basövningar. Jag visar en kort bit av varje övning + lite tankar bakom.

O.B.S. Tempot är dubbelt så snabbt som i verkligheten, så kör hellre lugnt och kontrollerat om du provar övningarna.

Baspass a´la Anna – 6 övningar i Kampangymmet

  1. Hantellyft åt sidan – för att värma upp axlarna. Lyft upp med axelkraft och bromsa på vägen ner.
  2. Sumomarklyft – en tung basövning för hela kroppen som jag därför lägger först, då jag har mest energi och fokus.
  3. Hantelpress – ännu en tung övning med fokus på axlar, min favoritmuskelgrupp.
  4. Chins – så många uppdrag jag orkar, därefter ”klättrar jag på väggen upp” och jobbar excentriskt ner.
  5. Omvända flyes / magliggande baksida axlar på bänk. Använder lätta vikter för att axlarna ska jobba – inte nacken/ryggen.
  6. Höft- och benlyft – tung magövning där jag fokuserar på att hela tiden spänna magmusklerna inåt/från sidorna och även jobbar med höftböjaren.

Upplägg: Gör förslagsvis 4 x 10 repetitioner per övning eller två övningar i superset med varandra, t.ex. en tung övning följd av en lätt direkt efter.

Lycka till om du testar och oavsett – ha en fantastisk fredag!

KRAM! /A

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras